Jó, jó, nem rosszak az üzletekben kapható növényi sajtkészítmények, de megvallom őszintén, 5 hónap után már meguntam azt az ízt, amit a kókuszzsír ad ezeknek a készítményeknek. Mindenképpen kellett nekem egy jóízű vegán sajtszósz, így hát kutatómunkába kezdtem.
Az eredmény felülmúlta a várakozásaimat, mert egy csodálatos sajtszószt találtam az elavegan oldalon, aminek az elkészítése 5 perc, és csak 3 fő alkatrész kell hozzá!
A vegán sajtszósz hozzávalói
- 180 g kókusztej
- 20 g inkativált sörélesztő (3 evőkanál)
- 15 g tápiókakeményítő (2 evőkanál)
- só ízlés szerint (kb. fél teáskanál)
- fokhagymapor
- egy pici füstölt paprika por
Hogy készül el 5 perc alatt?
Az összes összetevőt egy kis lábasba teszem, csomómentesre keverem, majd a tűzhelyre teszem, és közepes hő mellett felforralom. Forrás után maximum 1 percig rotyogtatom, közben folyamatosan keverem.



Egy fantasztikusan lágy, nyúlós állagú, picit fokhagymás, picit paprikás ízű, erősen sajtos jegyeket mutató, aranysárga krémet kapok.

A vegán sajtszósz isteni nyúlós állagát a tápiókakeményítő adja. Furcsa, hogy amikor megvettem a bioboltban, még nem tudtam, hogy mire fogom használni, és most eljött az ideje. 😀
Ebben az esetben egy vegán, olívás, spenótos raviolihoz próbáltam ki, csak annyit mondok: TELITALÁLAT!!! 😍😋


A felhasználása nagyon sokrétű, bármihez próbálom is ki, ígérem, beszámolok róla!
További vegán receptekért kattints a Recepttárra!