KezdőlapGasztroKönnyű esti vegán saláta tofuval

Könnyű esti vegán saláta tofuval

Amikor nem vágysz semmi komoly vacsorára, de azért mégis kéne enni valami könnyűt, na, nálam ekkor jön szóba ez a vegán saláta tofuval. Nagyon hamar össze lehet dobni, persze csak akkor, ha minden van hozzá otthon. 😊

Hozzávalók

  • 1 doboz (180g tofu), én a füstöltet szeretem ebbe a legjobban, előkészítve
  • jégsaláta
  • káposzta
  • kígyóuborka
  • paprika
  • paradicsom
  • rukkola
  • pirított napraforgó- és lenmag
  • tökmagolaj

A szokásosan elkészített tofu

A már korábban bemutatott módon készítem elő ismét a tofut. Annyi a különbség, hogy most nem préseltem ki belőle annyi nedvességet, így egy kicsit lágyabb állagot kaptam. Kis kockára vágtam, ezért külsőleg egy hangyányit a pirított zsemlekockára hasonlított. 😉

A vegán saláta összeállítása

A leveles zöldségeket vékony szeletekre vágtam, az uborkát kis kockára, a paprikát csíkokra. Összekevertem a rukkolával, rászeltem a paradicsomot, majd megszórtam a szárazon megpirított napraforgó- és lenmaggal.

Most jött a tofu, a kis kockákkal jól megszórtam a zöldségeket, és legvégül meglocsoltam tökmagolajjal.

Egy nagyon ízletes, könnyű, mégis tápláló mix jön ki az egészből, ami remek lezárása a napnak!

Vegán saláta tofuval

Jó étvágyat hozzá!

Baranyai Eszter
Baranyai Eszter
Vendéglátóipari szakközgazdászként több, mint 20 éve foglalkozom a gasztronómiával. A kisgyermekeimmel itthon töltött idő alatt cukrásznak tanultam, és nagy álmom volt egy saját cukrászda nyitása. Ezt végül nem valósítottam meg, viszont azóta is a gasztronómia és a desszertek szerelmese vagyok, így ebben a témában hozok nektek újdonságokat, érdekességeket, ínycsiklandó falatokat. :)
Kapcsolódó cikk

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Legnépszerűbb