Amikor nem vágysz semmi komoly vacsorára, de azért mégis kéne enni valami könnyűt, na, nálam ekkor jön szóba ez a vegán saláta tofuval. Nagyon hamar össze lehet dobni, persze csak akkor, ha minden van hozzá otthon. 😊
Hozzávalók
- 1 doboz (180g tofu), én a füstöltet szeretem ebbe a legjobban, előkészítve
- jégsaláta
- káposzta
- kígyóuborka
- paprika
- paradicsom
- rukkola
- pirított napraforgó- és lenmag
- tökmagolaj
A szokásosan elkészített tofu
A már korábban bemutatott módon készítem elő ismét a tofut. Annyi a különbség, hogy most nem préseltem ki belőle annyi nedvességet, így egy kicsit lágyabb állagot kaptam. Kis kockára vágtam, ezért külsőleg egy hangyányit a pirított zsemlekockára hasonlított. 😉

A vegán saláta összeállítása
A leveles zöldségeket vékony szeletekre vágtam, az uborkát kis kockára, a paprikát csíkokra. Összekevertem a rukkolával, rászeltem a paradicsomot, majd megszórtam a szárazon megpirított napraforgó- és lenmaggal.
Most jött a tofu, a kis kockákkal jól megszórtam a zöldségeket, és legvégül meglocsoltam tökmagolajjal.
Egy nagyon ízletes, könnyű, mégis tápláló mix jön ki az egészből, ami remek lezárása a napnak!

Jó étvágyat hozzá!