Ez a nagyon krémes tej- és tojásmentes brokkolis és sárgarépás tészta nagyon egyszerűen elkészíthető, csak néhány alapanyag kell hozzá, de garantáltan fel fogja dobni a napod! A brokkoli szuperfood, mert tele van nélkülözhetetlen tápanyagokkal, nagyon kevés kalóriát tartalmaz, serkenti az agyműködést, és jót tesz a szívnek is.😊 Mivel ebben az ételben nincs tehéntej és tojás sem, ezért vegán is, a növényi étrenden élőknek is szívből ajánlom!
Hozzávalók
- 30 dkg durum spagettitészta
- só
- 30 dkg mirelit brokkoli/sárgarépa zöldségkeverék (vagy másfajta mirelit zöldség)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 5 dkg vegán margarin
- fél teáskanál szárított kakukkfű
- 2 dl növényi tejszín
- vegán sajt a szóráshoz
Első lépés, a tészta kifőzése
Erről nem beszélnék túl sokat, hiszen itt most nem házi tésztával dolgoztam, hanem boltban kapható durum spagetti tésztát főztem ki, ami ugye nem tartalmaz tojást.
A tésztát kb. 8 percig főztem, al dentére, hogy majd még a tejszínes krémből is tudjon magába szívni egy keveset. Ha elkészült, leszűröm, egy csepp olajjal locsolom meg, hogy ne ragadjon össze, majd félreteszem.
A krémes zöldséges ragu elkészítése
Ezt a ragut sokféle verzióban el lehet készíteni, hiszen a zöldségek variációja szinte végtelen. 🙂 Válassz olyat, amit szívesen eszel, válogass össze többféle zöldséget.
Itt én most fagyasztott zöldségekkel dolgoztam, hiszen manapság már annyira egyszerű télen is jól kinéző, elvileg a legérettebb időszakában szüretelt, aztán gyorsfagyasztott zöldségeket kapni. Elvileg még az is előfordulhat, hogy ezekben több a vitamin és az ásványi anyag, mint amit frissen találunk télen a polcokon. Erről itt olvashatsz bővebben.
1 fej vöröshagymát apróra vágtam, egy kis vegán vajon megfuttattam, rádobtam a kinyomott fokhagymát, majd a fagyasztott zöldséget is. Addig pároltam még fűszerek nélkül, amíg a zöldségek meg nem puhultak kicsit. Ekkor sóztam, borsoztam, megszórtam a kakukkfűvel.
Ekkor hozzáöntöttem a növényi tejszínt, együtt rotyogtattam kb. 2 percig.
Végül hozzákeverem a félretett, kifőzött spagettitésztát, és összeforgatom. Addig hagyom még a tűzhelyen, amíg a tészta ismét átmelegszik, és magába szívja kicsit a tejszínt, ezáltal krémes lesz az egész.
Növényi sajttal megszórva, azonnal tálaltam. Gyors, egyszerű, nagyon finom, tej- és tojásmentes (vegán ) brokkolis tészta lett a végeredmény. Szívből ajánlom!
Válogass receptjeink között a Recepttárban!