A Red Notice után a Netflix egy igazán komoly drámával bizonyította, hogy a közönség ízlésének teljes skáláját kínálja.

A vadnyugat tán utolsó cowboya (Benedict Cumberbatch) a modern kor vívmányait élvező elitet mélységesen elítéli és életének minden percét koszos munkával tölti a férfiasság rendíthetetlen szobrának fenntartása érdekében. Óriási fordulópont, hogy testvére megházasodik, egy özvegy érkezik a ranchre, akinek ráadásul egy feminin vonásokkal rendelkező fia is van.

A western nekem nem kedvencem, ellenben pisztoly párbajt és indiános összecsapásokat nélkülözve mégis maradandó élményt adott. Ízig vérig dráma, a western csupán a köntöse. A film viszont energiát kíván nézőjétől, tehát aki az első öt percben kiterített lapokat és konfliktusokat akar, az bizony hamar másik filmet választ a Netflix ajánlóból. A központi ‘Kutya’ rettenetesen ellenszenves karaktere engem viszont képernyőhöz szögezett. Gyönyörű és autentikus tájakon, mesteri finomsággal csap össze Benedict Cumberbach és Kristen Dunst karaktere. A nyomorúságos atmoszférában a két színész remekel. A szofisztikált történet kifutása annyira kiszámíthatatlanná válik, hogy minden apró rezdülés nyilvánvaló és egyúttal rejtélyes. Nem vehető félvállról a megtekintés különben elveszíti erejét, ezért sajnálom kicsit, hogy nem volt legalább egy hetes mozis pályafutása.

A Netflix pazar minőségű drámájában, a látvány festői, a karakterek jól felépítettek, a cselekmény bár lassú, a felszín alatt mindvégig vihar tombol benne, ami egy rettenetesen kielégítő partra sodorja a nézőt.

ELŐZETES:

POSZTER:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét