Ridley Scott nem tétlenkedik az hétszentség. Az utolsó párbaj élményei még elevenen élnek bennem, mire itt a Gucci család története, de ez a márka annyira nem passzol a rendezőhöz, mint eleinte hittem volna.


A történet alapjaiban pazar, mert az ifjú titán Gucci (Adam Driver) feneke alatt ott van minden, esze is lenne hozzá, de ő saját lábára akar állni. A legnagyobb lépés a Gucci függetlenség irányába Patriziával (Lady Gaga) kötött házassága, ám pont eme lépés vissza is rántja őt a Gucci örökségbe. Visszafordíthatatlanul megpecsételve minden Gucci családtag sorsát. 


A mesebeli, ám mégis valós történethez, elképesztő szereplőgárdát szerződtettek és egy stílusos előzetessel még sikerült is eladni egy elegáns filmet. A felső osztály megfoghatatlan életébe akartam belelátni, a csillogás felszíne alatt megtapasztalni a sötétséget, felvenni egy méregdrága Gucci terméket csupán pár órára. A stílus és elegancia, amit a márkának adnia kellett volna viszont teljesen hiányzott a filmből. Minden adott volt, a színészek, a profi rendező és beismerhetem jól is sikerült, mégis a végeredmény a film azon jelenetével azonosítható, mikor Patrizia szembesül, hogy a bejárónőjüknek is Gucci táskája van. Utánzat, senki meg nem mondja nem eredeti, mégsem Gucci. A vígjáték elemek, ami inkább olaszos lazaság akar lenni és a komoly dráma egyenlő elosztása közöttük meg minimális divatvilági vagy milliárdos életérzés, együttesen egy átlagos eredményt szül. Fekete komédia is lehetett volna, mert  például Adam McKay filmekben vagy A Wall Street farkasában nagyon működik, de itt nem társadalmi rétegek megkárosítása történt, nem éppen megszedik magukat a címszereplők, hanem konkrét személyek közötti rivalizálás, emberölés, amihez a dráma sokkal többet adhatott volna, ha ebbe az irányba mozdul el a mérleg nyelve. Ridley Scott nem így gondolkodott, ez talán nem az ő asztala, de mondjuk én el tudnám képzelni Clint Eastwood prezentálásában, aki nem egy ilyen történetet dolgozott fel nagyon hatásosan, vagy legütősebb megoldás maga Tom Ford lett volna egy Éjszakai Ragadozók stílusú filmmel.


A Gucci divatmárka nem áll jól a nyughatatlan Ridley Scott rendezőnek. A Gucci-házból nagyon hiányzott a stílus, hogy ne csupán egy Oscar díjasokkal teli átlagos mozifilm legyen. Szigorú lennék? Nézzétek meg a Gucci honlapot vagy éppen Tom Ford honlapját, konkrétan az árakat, na azok szigorúak.

ELŐZETES:

POSZTEREK:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét