2022. január 20.
KezdőlapGasztroTej- és tojásmentes brokkolis tészta

Tej- és tojásmentes brokkolis tészta

Ez a nagyon krémes tej- és tojásmentes brokkolis és sárgarépás tészta nagyon egyszerűen elkészíthető, csak néhány alapanyag kell hozzá, de garantáltan fel fogja dobni a napod! A brokkoli szuperfood, mert tele van nélkülözhetetlen tápanyagokkal, nagyon kevés kalóriát tartalmaz, serkenti az agyműködést, és jót tesz a szívnek is.😊 Mivel ebben az ételben nincs tehéntej és tojás sem, ezért vegán is, a növényi étrenden élőknek is szívből ajánlom!

Hozzávalók

  • 30 dkg durum spagettitészta
  • 30 dkg mirelit brokkoli/sárgarépa zöldségkeverék (vagy másfajta mirelit zöldség)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 5 dkg vegán margarin
  • fél teáskanál szárított kakukkfű
  • 2 dl növényi tejszín
  • vegán sajt a szóráshoz

Első lépés, a tészta kifőzése

Erről nem beszélnék túl sokat, hiszen itt most nem házi tésztával dolgoztam, hanem boltban kapható durum spagetti tésztát főztem ki, ami ugye nem tartalmaz tojást.

A tésztát kb. 8 percig főztem, al dentére, hogy majd még a tejszínes krémből is tudjon magába szívni egy keveset. Ha elkészült, leszűröm, egy csepp olajjal locsolom meg, hogy ne ragadjon össze, majd félreteszem.

A krémes zöldséges ragu elkészítése

Ezt a ragut sokféle verzióban el lehet készíteni, hiszen a zöldségek variációja szinte végtelen. 🙂 Válassz olyat, amit szívesen eszel, válogass össze többféle zöldséget.

Itt én most fagyasztott zöldségekkel dolgoztam, hiszen manapság már annyira egyszerű télen is jól kinéző, elvileg a legérettebb időszakában szüretelt, aztán gyorsfagyasztott zöldségeket kapni. Elvileg még az is előfordulhat, hogy ezekben több a vitamin és az ásványi anyag, mint amit frissen találunk télen a polcokon. Erről itt olvashatsz bővebben.

1 fej vöröshagymát apróra vágtam, egy kis vegán vajon megfuttattam, rádobtam a kinyomott fokhagymát, majd a fagyasztott zöldséget is. Addig pároltam még fűszerek nélkül, amíg a zöldségek meg nem puhultak kicsit. Ekkor sóztam, borsoztam, megszórtam a kakukkfűvel.

Ekkor hozzáöntöttem a növényi tejszínt, együtt rotyogtattam kb. 2 percig.

Végül hozzákeverem a félretett, kifőzött spagettitésztát, és összeforgatom. Addig hagyom még a tűzhelyen, amíg a tészta ismét átmelegszik, és magába szívja kicsit a tejszínt, ezáltal krémes lesz az egész.

Növényi sajttal megszórva, azonnal tálaltam. Gyors, egyszerű, nagyon finom, tej- és tojásmentes (vegán ) brokkolis tészta lett a végeredmény. Szívből ajánlom!

Válogass receptjeink között a Recepttárban!

Baranyai Eszter
Vendéglátóipari szakközgazdászként több, mint 20 éve foglalkozom a gasztronómiával. A kisgyermekeimmel itthon töltött idő alatt cukrásznak tanultam, és nagy álmom volt egy saját cukrászda nyitása. Ezt végül nem valósítottam meg, viszont azóta is a gasztronómia és a desszertek szerelmese vagyok, így ebben a témában hozok nektek újdonságokat, érdekességeket, ínycsiklandó falatokat. 🙂
Kapcsolódó cikk

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

16  +    =  18

Legnépszerűbb