2022. január 20.
KezdőlapGasztroKönnyű esti vegán saláta tofuval

Könnyű esti vegán saláta tofuval

Amikor nem vágysz semmi komoly vacsorára, de azért mégis kéne enni valami könnyűt, na, nálam ekkor jön szóba ez a vegán saláta tofuval. Nagyon hamar össze lehet dobni, persze csak akkor, ha minden van hozzá otthon. 😊

Hozzávalók

  • 1 doboz (180g tofu), én a füstöltet szeretem ebbe a legjobban, előkészítve
  • jégsaláta
  • káposzta
  • kígyóuborka
  • paprika
  • paradicsom
  • rukkola
  • pirított napraforgó- és lenmag
  • tökmagolaj

A szokásosan elkészített tofu

A már korábban bemutatott módon készítem elő ismét a tofut. Annyi a különbség, hogy most nem préseltem ki belőle annyi nedvességet, így egy kicsit lágyabb állagot kaptam. Kis kockára vágtam, ezért külsőleg egy hangyányit a pirított zsemlekockára hasonlított. 😉

A vegán saláta összeállítása

A leveles zöldségeket vékony szeletekre vágtam, az uborkát kis kockára, a paprikát csíkokra. Összekevertem a rukkolával, rászeltem a paradicsomot, majd megszórtam a szárazon megpirított napraforgó- és lenmaggal.

Most jött a tofu, a kis kockákkal jól megszórtam a zöldségeket, és legvégül meglocsoltam tökmagolajjal.

Egy nagyon ízletes, könnyű, mégis tápláló mix jön ki az egészből, ami remek lezárása a napnak!

Vegán saláta tofuval

Jó étvágyat hozzá!

Baranyai Eszter
Vendéglátóipari szakközgazdászként több, mint 20 éve foglalkozom a gasztronómiával. A kisgyermekeimmel itthon töltött idő alatt cukrásznak tanultam, és nagy álmom volt egy saját cukrászda nyitása. Ezt végül nem valósítottam meg, viszont azóta is a gasztronómia és a desszertek szerelmese vagyok, így ebben a témában hozok nektek újdonságokat, érdekességeket, ínycsiklandó falatokat. 🙂
Kapcsolódó cikk

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

5  +  4  =  

Legnépszerűbb