Vegánként számomra valahogy úgy alakult, hogy a reggeli kitalálása és elkészítése a legnagyobb kihívás. Mivel klasszikus felvágottakat, virslit, joghurtot, sajtokat, tojást nem eszem, elég nehéz változatos, de egyszerűen elkészíthető reggelit összerittyenteni. Ezen segít például ez a csicseriborsó rántotta, ami tényleg nagyon gyors, és nagyon hozza rántottás ízvilágot! 🙂
Hozzávalók 2 főre
- 3 evőkanál csicseriborsó liszt
- 2 evőkanál inaktivált sörélesztő
- fél teáskanál fekete himalája só
- só (óvatosan, mert az előbbi is só!)
- 1 teáskanál fokhagymapor
- bors
- 1,5 dl víz
- 1,5 dl növényi tej
- 2 evőkanál olíva olaj
- fél fej lilahagyma
- 1 paprika kockára vágva
- 3 fej gomba szeletelve
- díszítésnek és az íz kedvéért egy kis zöldpetrezselyem (opcionális)
Elkészítése
A csicseriborsó rántotta két fő folyamatból áll, mindkettő kb. 5 perces. Először a lisztet, az élesztőpelyhet, a fokhagymaport, a fekete sót, a borsot, a sima sót összekeverem egy tálban, majd ráöntöm a vizet és a növényi tejet. A palacsinta tésztánál kicsit sűrűbb masszát kell, hogy kapjak.


Az olívaolajon megpirítom a lila hagymát, rádobom a paprikát és a gombát. Épp csak egy leheletnyit sózom, majd amikor megpirultak, megpárolódtak a zöldségek, ráöntöm a masszát, és közepes lángon pontosan úgy, mint a tojásrántottát, néha megkeverve, darabokra szedve minden oldalát aranybarnára sütöm.





Egy szál petrezselyemlevéllel, friss paradicsommal tálaltam.

További vegán reggeli ötletek: Zabkása, sós csicseriborsó palacsinta