A héten debütál a magyar mozikban a legújabb Dűne film, de mit érdemes tudni megtekintés előtt, hogy könnyedén befogadjuk ezt az új sci-fi univerzumot?

Sokat vártunk rá, láttuk az előzetesét, hangolódtunk a filmzenével és Ausztriában végül sikerült is megnézni Denis Villeneuve legújabb filmjét, a Dűnét. A filmpontosan olyan csodálatosra sikeredett, mint amilyen ambiciózus az egész projekt volt.

Több mint egy hónappal később eljött az idő, hogy a magyar közönség is szemtanúja legyen az Arrakis bolygó gyönyörűségének, az Atreides és a Harkonnen ház konfliktusának. Mivel mi csapatostól járunk moziba és nem mindenki tud mindent, több korosztálytól és nemtől is megkaptam: mit is kell tudni a Dűnéről?

A kérdés megmozgatott, mennyit áruljak el, hogy ne legyen túl megterhelő, mert esetleg elriassza a kíváncsiskodókat? Mit ne áruljak el, mert a filmben úgy is benne lesz? Végül összeállítottam egy kis brossúrát gyorstalpaló gyanánt a velem moziba igyekvőknek. Reményeim szerint segít másoknak is, ha jobban belegondolok a Star Wars esetében ez lenne mondjuk a sárga felúszó három bekezdés.

Íme az általam, szükségesnek tartott információkból összeállított, mértékletes terjedelmű gyorstalpaló:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét