KezdőlapGasztroVegán bolognai penne

Vegán bolognai penne

Én is azt vallom, hogy ha már növényi étkezés, akkor az legyen tényleg egészséges is. Viszont manapság fontos az is, hogy ne kelljen órákig állni a konyhában egy-egy kajáért. Itt egy vegán bolognai penne, aminek a szószához kész port használtam, viszont 20 perc alatt elkészült. 😉

Alaposan megvizsgáltam a húshelyettesítő és az alappor összetevőit, és nem találtam benne olyat, ami az én felfogásom szerint ne illene bele a növényi alapú étkezési elveimbe. A vegán húshelyettesítő sárgarépából, szójából és borsófehérjéből áll, az alapporból olyat választottam, ami amellett, hogy vegán, kizárólag természetes alapanyagokból készült, nincs benne ízfokozó, színezék és tartósítószer sem (a nátrium-glutamátról nem is beszélve!).

Ez egy alternatíva, ha vágy a klasszikus bolognai ízre, és nincs sok időd.

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 25 dkg vegán darált hús ( ez nem reklám, de a Lidl-ben kapható)
  • 30 dkg durum tészta (nekem itt épp most penne 😁)
  • só, bors
  • 0,5 dl étolaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 zacsi kész bolognai szósz, vegán és adalékmentes
  • 3 dl víz
  • 15 dkg növényi sajt (mozzarella vagy trappista jellegű)

A fent felsorolt összetevők kaphatók a szupermarketekben. Sajnos az igaz, hogy a vegán alapanyagok most még kissé túlárazottak, de ha növényi alapú étrenden vagy, ezt már bizonyára észrevetted. De a változatosság kedvéért szükségünk van rá, hogy visszahozzuk a régi ízeket az étrendünkbe, nemde? 😏

Elkészítés

A durum tésztát sós, forrásban lévő vízbe dobom, és körülbelül 8 perc alatt al dentére főzöm.

A vöröshagymát apróra vágom, egy fél deci olajon megpirítom. Hozzáadom a vegán darált „húst”, sózom, borsozom. Amikor picit megpirult, felöntöm 3 dl vízzel és beleszórom a bolognai alapport. Összekeverem, majd gyenge tűzön kb. 5 perc alatt készre párolom.

Vegán bolognai spagetti szósz. Ugyanúgy készítem, mint a hagyományost.

Tálaláskor a tésztára halmozom a ragut, majd növényi alapú sajthelyettesítőt reszelek rá, bazsalikomlevéllel díszítem.

Vegán főételnek ajánlom még ezt a szuper kelbimbós kaját , vagy ha főzelékre vágynál, nézd meg a vegán spenót, vagy krumplifőzelék recepteket!

Baranyai Eszter
Baranyai Eszter
Vendéglátóipari szakközgazdászként több, mint 20 éve foglalkozom a gasztronómiával. A kisgyermekeimmel itthon töltött idő alatt cukrásznak tanultam, és nagy álmom volt egy saját cukrászda nyitása. Ezt végül nem valósítottam meg, viszont azóta is a gasztronómia és a desszertek szerelmese vagyok, így ebben a témában hozok nektek újdonságokat, érdekességeket, ínycsiklandó falatokat. :)
Kapcsolódó cikk

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Legnépszerűbb