2021. október 22.
KezdőlapBulvárTop 10 legapróbb kutyafajta

Top 10 legapróbb kutyafajta

A Celebstube kezdeményezése nyomán készült el a lista a világ 10 legapróbb de annál szeretetreméltóbb kutyafajtájáról:

10. Chihuahua (“Csivava”)

Csihuahua

A Chihuahua-k nagyon aranyosak és imádnivalók, és ez teszi őket rendkívül népszerűvé. Bár finom csontszerkezetük van, valójában a kis testükben egy nagy kutya lakik. Rövid vagy hosszú szőrű fajták is léteznek, különböző színekben. Ez a kutyafajta a mexikói Chihuahua államról kapta a nevét.
A Chihuahua-k gyorsan és egyszerűen teremtenek kapcsolatot gazdájukkal, és a már néhány éves gyermekekkel is jól kijönnek. Szerető és intelligens fajta, de általában akaratos és magabiztos hozzáállással uralja emberi családját.

9. Francia Bulldog

Francia Bulldog

A Francia Bulldog kicsi és aranyos kutya, egyedi megjelenéssel. A felnőtt állat súlya körülbelül 9-12 kg, magasságuk mindössze 30 cm. Ennek a fajtának lekerekített mellkasa, rövid szőre és pofája és aranyos kerek „denevér” füle van. Bár kis méretűek, de testük csupa izom.
A Francia Bulldog kölyköknek megfelelő szocializációra és képzésre van szükségük. Gyorsan megtanulnak trükköket, és nagyon intelligensek. Ha a megfelelő módon képezik ki, egy Francia Bulldog remek lakáskutyának bizonyulhat, mivel nem sokat ugatnak. Ezek a kutyák játékosak, éberek és szeretetteljesek, és jól kijönnek a gyerekekkel.

8. Pomerániai Törpespicc

Pomerániai Törpespicc

A Pomerániai Törpespicc nevét a németországi Pomerániai régióról kapta. Ez az egyik legkisebb kutyafajta. Nem feltétlenül a legjobb választás nagyon fiatal gyerekek társaságába, mivel nem elég nagyok ahhoz, hogy bármilyen durva játékot elviseljenek.
Ez a fajta általában barátságos, élénk és játékos, de agresszív lehet más kutyák jelenlétében, és gyakran próbál meg bizonyítani.

7. Boston Terrier

Boston Terrier

A Bostoni Terrier kissé “szögletes megjelenésű” és kicsi fajta kutya. Jó izomzatú testtel, négyszögletes fejjel, széles mellkassal és rövid farokkal rendelkeznek. A felnőtt kutya 4,5-11 kg közötti.
Nagyon fontos, hogy a Bostoni Terrier kölyköket már korai életkorban szocializálni kezdjük. Érzékenyek a tulajdonos hangjára, és könnyen megtanulnak trükköket. A Bostoni Terrierek tökéletes családi kedvencek lehetnek, mivel nagyon játékosak és szerethetőek. Azonban ezeknek a kutyáknak nagyon rövid szőrük van, ezért a legjobb, ha beltérben tartják őket, mivel az extrém időjárási körülmények károsak lehetnek számukra.

6. Yorkshire Terrier

Yorkshire Terrier

A Yorkshire Terrier egy másik legkisebb kutyafajta, amelyet az angliai Yorkshire-ben tenyésztettek ki a 19. században, hogy ruházati gyárakban vadásszanak patkányokra. Úgy tűnik, hogy ezek a kutyák nincsenek tisztában kis méretükkel, és mindig készen állnak a kalandra. Magas az energiaszintük, okosak, hűségesek és bátrak.
A Yorkshire Terrier tökéletes szobakutya, mivel udvar nélkül is jól érzik magukat, és nagyon aktívak még beltéren is. Ezek a kutyák érzékenyek a hidegre és szeretik a meleg éghajlatot. Kiállítások népszerű és látványos sztárjai: kedvencként masnit, ékszert szoktak divathóbortból a sűrű szőrébe kötni vagy éppen divatos ruhácskákat adnak rájuk. Súlyuk nem haladja meg a 3,2 kg-ot. Kis fejük, V-alakú fülük és fekete, közepes méretű szemük van.

5. Bichon Frisé

Bichon Frisé

Ez egy aranyos és kicsi kutyafajta, amely Spanyolországból származik. A „Bichon Frisé” spanyol szó, és magyarra fordítva „göndör bundájú kutyát” jelent. Ezek a kutyák nagyon barátságosak, vidámak, intelligensek és játékosak. Kompakt, kicsi testük van, göndör fehér és sűrű szőrrel. A Bichon Frisé feje lekerekített, farka gömbölyded és hosszú. Nagyon hasonlítanak a fehér uszkárokra.
Az első dolog, ami vonzza az embereket a Bichon Frisé-hez, az a vidám temperamentum. Mindenkit szeretnek és türelmesek. Ezek a kutyák természetes társasai az embernek és könnyen kiképezhetők. Könnyen barátkoznak gyerekekkel és a család bármely más háziállatával.

4. Máltai

Máltai

A máltai kicsi kutyafajta – afféle plüsskutyus. Ez egy nagyon kicsi, szögletes testű kutya, amelyet göndör, hosszú, fehér, selymes szőr borít. Mivel ezek a kutyák nem vedlenek, jó választás azoknak, akik allergiásak a kutyaszőrre. A megfelelő idomításukhoz sok kitartás és türelem szükséges.

3. Mopsz

Mopsz

A Mopsz egy izmos, aranyos és kicsi kutya, barátságos temperamentummal. van. A „Mopsz” latin eredetű szó, amely „ököl”-t jelent, és azért nevezték el őket, mert arcuk emberi ökölhöz hasonlít.
Ezek a kutyák akár 35 cm-re is megnőhetnek, és súlyuk akár 6-9 kg lehet. Jellegzetes lapos, kerek ráncos pofijuk, nagy, kifejező szemük, kajla füleik és pödrött farkuk van. Nagyon érzékenyek a tulajdonos hangszínére, és így könnyen kiképezhetők.

2. Törpeuszkár

Törpeuszkár

A Törpeuszkár jó temperamentuma és szépsége teszi őket olyan népszerűvé. Aktívak, hűségesek, intelligensek és éberek. 1500 óta elterjedt kutyafajta Franciaországban. Ideálisak kiállításokon és versenyeken való részvételre. A Törpeuszkár maximális magassága 25 cm, súlyuk pedig alig 3-4 kg.

1. Shih Tzu (Si-Cu)

Shih-Tzu

A Shih Tzu az egyik legaranyosabb és legnépszerűbb kutya a világon. Ezenkívül ez az egyik legkisebb kutyafajta is. Bár pontos származásuk nem ismert, feltételezések szerint Tibetből származnak, és Kínában fejlődtek ki. Éberek, élénkek, szeretetteljesek és hűségesek. A Shih Tzu az egyik legkedvesebb kutyafajta, amelyet minden tulajdonos szeret elrontani gondossággal és szeretettel.

Kapcsolódó cikk

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

  +  24  =  32

Legnépszerűbb

- Advertisment -