KezdőlapGasztroKiiktatják a húsos ételek nagy részét a berlini egyetemi menzákról

Kiiktatják a húsos ételek nagy részét a berlini egyetemi menzákról

2019-ben mintegy 5,6 millió diák étkezett a berlini egyetemi menzákon, és még ugyanabban az évben egy felmérésből kiderült: a berlini tanulók 13,5 százaléka vegánnak (a német populációban a bevallottan vegánok aránya 1,6 százalék), 33 százalék pedig vegetáriánusnak tartja magát. Az egyetemisták közül sokan a klímavédelem érdekében követnek húsmentes étrendet -írja a Guardian cikke alapján a Telex.

Négy berlini egyetem harmincnégy menzáján úgy döntöttek, hogy az igényekhez igazodva októbertől a hét négy napján a napi választék 68 százalékban vegán, 28 százalékban vegetáriánus, 2 százalékban pedig halas ételből áll majd, és mindösszesen egyfajta húsételből lehet választani.

Forrás: www.canva.com

Guardian cikke szerint a tanulók a téli hónapokban választhatnak majd hajdinát vagy tönkölybúzát grillezett édesburgonyával vagy marinált céklával és szezámmaggal, esetleg tésztát sajttal és paradicsommal.

forrás: www.canva.com

„Főként azért dolgoztuk ki az új koncepciót, mert a diákok folyamatosan azzal kerestek meg minket, hogy biztosítsunk klímabarátabb menüt számukra” – idézte a lap Daniela Kummle-t, a témával foglalkozó Studierendenwerk szervezet egyik munkatársát. Németországban az egyetemi menzákon jelenleg kb. 30-50 százalékát teszi ki a teljes menüsornak a vegetáriánus kínálat.

Forrás: telex.hu, theguardian.com

Baranyai Eszter
Baranyai Eszter
Vendéglátóipari szakközgazdászként több, mint 20 éve foglalkozom a gasztronómiával. A kisgyermekeimmel itthon töltött idő alatt cukrásznak tanultam, és nagy álmom volt egy saját cukrászda nyitása. Ezt végül nem valósítottam meg, viszont azóta is a gasztronómia és a desszertek szerelmese vagyok, így ebben a témában hozok nektek újdonságokat, érdekességeket, ínycsiklandó falatokat. :)
Kapcsolódó cikk

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Legnépszerűbb