Emily Blunt bája és Dwayne The Rock Johnson sármja lazán elviszi a nézőt egy kalandos dzsungeltúrára.

Filmet készíteni egy nagy sikerű vidámparki attrakcióból nem kis feladat, de a Disney rutin azért összehozott egy kellemesen könnyed kalandfilmet. A Disney számos vidámparkjában megtalálható a Jungle Cruise látványosság, ahol a közönség hajóval halad végéig egy szimulált dzsungeltúrán. A filmnek is van egy kezdő jelenete, ami őszintén reflektál arra, milyen is lehet ez a túra, mint parki attrakció. Be kell vallani, ha korunk egyik legközkedveltebb sztárja, A Szikla a hajóskapitányunk, kérdés nélkül befizetek. 

A filmben a hajókázásnak adott plusz történet, hogy létezik egy mágikus fa az Amazonas mélyén elrejtve, aminek mindent gyógyító virága van. Kalandorunk (Emily Blunt) ezt kívánja felkutatni, de közben a náciknak is kell, így a dzsungel veszélyei és minden átka mellett még egy folyami tengeralattjáró elől is menekülni kell.

A Dzsungeltúrát legjobban úgy lehet jellemezni, mint a Karib Tenger kalózai filmnek a könnyített változatát. Kevesebbet tud, rengeteg a közös elem kiemelten a fantasy vonalon, de hasonlóan szórakoztató az első percétől az utolsóig. Az események végig pörögnek, ha nincs akció, akkor a Szikla szóviccein vagy Emily Blunt fejjel a falnak makacsságán lehet derülni. Kétségtelen, ha nem ez a két színész a főszereplő, a túra jóval alacsonyabb színvonalúra sikeredik. A dzsungel díszleten ugyanis gyakorta érződik a számítógépes, mű látványvilág. A karakterek elnagyoltak és ismerősek, kiemelten rosszarcok, egyedül Dwayne Johnson kap egy jó kis rejtélyességet, amit szerencsére kielígítően is tár fel a történetvezetés. A zene, bár messze nem olyan átütő és emlékezetes mint Hans Zimmer Karib tengere,  tökéletesen zakatol végig James Newton Howard vezényletével.

A Dzsungeltúra nem a legjobb kalandfilm, de olyan kevés hasonlót kapunk mostanság, hogy minden perce élvezetes.

ELŐZETES:

POSZTEREK:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét