KezdőlapGasztroVegán rántott cukkini ropogós panírban

Vegán rántott cukkini ropogós panírban

recept

Itt a cukkini szezon, amit imádok! Töltve is szeretem, de a legjobb mégiscsak rántva, úgyhogy utána kellett néznem egy vegán panírnak. Nagy meglepetés volt, mennyire jól működött, amit találtam! Nézzük, hogy készül a vegán rántott cukkini! 🙂

Hozzávalók

  • 1 nagy cukkini meghámozva, felkarikázva
  • csicseriborsó liszt
  • zöldség grill fűszerkeverék
  • panírmorzsa (vegán)
  • olaj a sütéshez

Elkészítése

A vegán rántott cukkini elkészítés nagyon egyszerű, és nem is különbözik sokban a hagyományos verziótól.

A cukkini karikák besózva pihennek 10 percet… Saját fotó

A cukkinit meghámozom, felkarikázom kb. 1,5 cm széles szeletekre , a belsejéből kivágom a magos részét, így gyönyörű szép cukkini gyűrűket kapok. Egy tálcán besózom mindkét oldalukat, és legalább 10 percre félreteszem, ezalatt a felesleges folyadék eltávozik belőle, illetve kicsit magába szívja a sót.

A panír

El se hittem, hogy milyen egyszerű. Egy tálba vagy mélytányérba kb. 2-3 evőkanál csicseriborsó lisztet teszek, majd annyi vizet öntök hozzá, hogy egy híg, palacsintatészta állagú masszát kapjak. Megszórom egy kis grillzöldség fűszerkeverékkel, összekeverem, és már meg is vagyok. Nem sózom! (A fűszerkeverék úgyis sós)

Hogy elég híg-e a massza, azt az első darab beleforgatásánál látni fogod, mert ha túl sűrű, akkor túl sok ragad rá a masszából, ha meg túl híg, akkor nem marad rajta.

A cukkini karikákat lecsöpögtetem, majd egyesével megforgatom őket a csicseriborsós masszában, majd a panírmorzsában.

Nagyon jól működik a csicseriborsós panír! Saját fotó

A felhevített olajban mindkét oldalukat aranybarnára sütöm, és rizzsel, vagy vegán krumplipürével tálalom. Ha extrázni akarok, jöhet mellé egy kis vegán tartármártás is!!! 🙂

Jó étvágyat!

Saját fotó
Baranyai Eszter
Baranyai Eszter
Vendéglátóipari szakközgazdászként több, mint 20 éve foglalkozom a gasztronómiával. A kisgyermekeimmel itthon töltött idő alatt cukrásznak tanultam, és nagy álmom volt egy saját cukrászda nyitása. Ezt végül nem valósítottam meg, viszont azóta is a gasztronómia és a desszertek szerelmese vagyok, így ebben a témában hozok nektek újdonságokat, érdekességeket, ínycsiklandó falatokat. :)
Kapcsolódó cikk

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Legnépszerűbb