KezdőlapGasztroVegán majonéz - szinte mint az igazi

Vegán majonéz – szinte mint az igazi

A majonéz a rántott ételek és a bizonyos saláták karakteres kísérője. A múlt héten vegán rántott cukkinit készítettem, és kívánkozott hozzá egy kis vegán majonéz, ki kellett tehát találnom, hogyan fogom ezt elkészíteni.

Hozzávalók

Alapjául 2 dl rizstejszínt választottam, ezt ízesítettem a következőkkel:

  • 1 teáskanál citromlé
  • fél teáskanál mustár
  • bors
  • fél teáskanál cukor

Ennyi. Elég jól hozta a majonéz ízvilágot, teljesen meg voltam elégedve vele. 🙂 Talán az állaga egy kicsit hígabb, mint a hagyományos majonézé, de ettől eltekintve nagyon jól passzolt a vegán rántott cukkinihez. Próbáljátok ki ti is!!

Baranyai Eszter
Baranyai Eszter
Vendéglátóipari szakközgazdászként több, mint 20 éve foglalkozom a gasztronómiával. A kisgyermekeimmel itthon töltött idő alatt cukrásznak tanultam, és nagy álmom volt egy saját cukrászda nyitása. Ezt végül nem valósítottam meg, viszont azóta is a gasztronómia és a desszertek szerelmese vagyok, így ebben a témában hozok nektek újdonságokat, érdekességeket, ínycsiklandó falatokat. :)
Kapcsolódó cikk

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Legnépszerűbb