KezdőlapEgészségLélekKoncertélmény Szigligeten

Koncertélmény Szigligeten

Kiszakadni a mindennapokból

Ha azt gondoltam, hogy a mókuskerékből való két heti kiszakadás örömét már nem lehet tetézni, akkor tévedtem. Szombat este Margaret Island koncerten voltunk. Végre egy zenekar, akiknek a zenéje kortól függetlenül bárkit megérinthet. Amiben a gyermek és a felnőtt is megtalálja a magának való élményt.

Az elmúlt évek után egy kiadós strandolást követően a nyári melegben vidáman készülődni a szálláshelyen az esti programra, önmagában véve is felszabadító érzés. Beosztani, hogy mind a hatunkra 10 perc jut a fürdőszobában, ha oda akarunk érni a koncertre, fürdőruhákat öblíteni, teregetni a teraszon, hajszárítóért sorban állni, szemfestéket cserélgetni, a táskákból kiszórni a felesleges holmit eleve felidéz valamit a húszas éveinkből. Nézni, ahogy a gyerekek barátságkarkötőjükkel díszítve a karjukat készülődnek, miközben a kis bőröndjük mellett szanaszét hevernek a cuccaik, visszarepít a gyerekkori emlékekhez. Aztán a falu hangulatos, nádtetős házakkal övezett utcácskáiban az út szélén libasorban haladni a célunk felé szintén sajátos hangulatú élmény.

Élményekkel teli este

A koncert a szigligeti vár udvarán volt. A várrom kövein ücsörögve csodálatos kilátás nyílik a tájra. A naplemente narancsos árnyalatba borította a vidéket. Már önmagában ezért megérte ott lenni. Felszabadító élmény csak úgy lenni, gyönyörködni, szabadon lélegezni, elveszíteni a hétköznapi világunkkal -a hajtással, a problémákkal, a médiából ránk zúduló hírekkel, a félelemkeltéssel- való kapcsolatot. És kapcsolatba kerülni azzal a belső jó érzéssel, ami minden porcikájában azt üzeni, hogy igenis, 2021-ben is van szépség, öröm, boldogság és nyugalom.A koncert volt minderre a ráadás. Egy igazi, hol a szívünkhöz, hol a szabadságérzetünkhöz szóló, olykor érzelgős, más zeneszámok esetén pörgős élmény.

Így köszöntött ránk a tegnap este. Így szállt alá a nap, és mire a macskaköves kis utakon a telihold fényénél leereszkedtünk a faluba, mások lettünk egy kicsit. A terheink egy részét ott hagytuk a várrom kövei közt. A szívünket pedig felöltöttük egy nagy adag útravalóval, ami -reményeim szerint- segítségünkre lesz, amikor visszatérünk a mai valóságunkba.

-Sorsgombolyító-

Kapcsolódó cikk

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Legnépszerűbb