KezdőlapGasztroBundás szendvics felturbózva

Bundás szendvics felturbózva

Itt egy szuper jó bundás szendvics akár reggelire vagy vacsorára! Minden jóval meg van pakolva, majd kívülről még egy gyönyörű tojásréteget is kap.

Hozzávalók:

  • 4 zsemle, vagy 8 szelet kenyér
  • 3 egész tojás
  • 1 tömlős sajt
  • 20 dkg túró
  • 10 dkg sonka (csirke, sertés, vagy akár falusi füstölt…. amit szeretsz)
  • 2 újhagyma, vagy 1 fej lilahagyma
  • néhány szál fogpiszkáló
  • 1 dl olaj
  • só, bors
  • snidling a díszítéshez
Alig néhány összetevő kell hozzá.

A bundás szendvics összeállítása

A zsemléket kettévágjuk, ha kenyerünk van, párosítjuk a szeleteket. A felek mindegyikének belső oldalát megkenjük a tömlős sajttal. Mindkét félre jön egy szelet sonka, majd egyikükre túrót halmozunk. Végül jól megrakjuk felszeletelt hagymával.

A két felet összefordítjuk, majd néhány beleszúrunk, hogy a tojásozás és a sütés közben se essenek szét.

A tojásokat feltörjük, sózzuk, borsozzuk, villával kicsit felverjük. A szendvicseket fogpiszkálóstól jól megforgatjuk a tojásban, majd rögtön a serpenyőben felhevített olajba tesszük. Fontos, hogy a bundás szendvicset nem szabad nagyon forró olajban sütni, mert azt szeretnénk, hogy mire a tojás minden oldalán megsül, a belseje is átmelegedjen.

Egy fogó segítségével a szendvicsek minden oldalát beleforgatjuk az olajba, és addig tartjuk ott, amíg aranybarnára sül. (Fordításkor a fogpiszkálókra nyomjuk rá a szendvicset, így azok átszúródnak a felső oldalára.)

Amikor minden oldaluk megsült, papírtörlőre szedjük, majd snidlinggel megszórva, melegen tálaljuk. Sok zöldséggel (paradicsom, paprika, ubi) nagyon finom! 🙂

A bundás szendvics kenyérből ugyanolyan finom, mint zsemlével. 🙂

Tetszett ez a recept? Hasonlóért kattints a minden jóval töltött tortilla leírására!

Baranyai Eszter
Baranyai Eszter
Vendéglátóipari szakközgazdászként több, mint 20 éve foglalkozom a gasztronómiával. A kisgyermekeimmel itthon töltött idő alatt cukrásznak tanultam, és nagy álmom volt egy saját cukrászda nyitása. Ezt végül nem valósítottam meg, viszont azóta is a gasztronómia és a desszertek szerelmese vagyok, így ebben a témában hozok nektek újdonságokat, érdekességeket, ínycsiklandó falatokat. :)
Kapcsolódó cikk

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Legnépszerűbb