Itt egy szuper jó bundás szendvics akár reggelire vagy vacsorára! Minden jóval meg van pakolva, majd kívülről még egy gyönyörű tojásréteget is kap.
Hozzávalók:
- 4 zsemle, vagy 8 szelet kenyér
- 3 egész tojás
- 1 tömlős sajt
- 20 dkg túró
- 10 dkg sonka (csirke, sertés, vagy akár falusi füstölt…. amit szeretsz)
- 2 újhagyma, vagy 1 fej lilahagyma
- néhány szál fogpiszkáló
- 1 dl olaj
- só, bors
- snidling a díszítéshez

A bundás szendvics összeállítása
A zsemléket kettévágjuk, ha kenyerünk van, párosítjuk a szeleteket. A felek mindegyikének belső oldalát megkenjük a tömlős sajttal. Mindkét félre jön egy szelet sonka, majd egyikükre túrót halmozunk. Végül jól megrakjuk felszeletelt hagymával.
A két felet összefordítjuk, majd néhány beleszúrunk, hogy a tojásozás és a sütés közben se essenek szét.
A tojásokat feltörjük, sózzuk, borsozzuk, villával kicsit felverjük. A szendvicseket fogpiszkálóstól jól megforgatjuk a tojásban, majd rögtön a serpenyőben felhevített olajba tesszük. Fontos, hogy a bundás szendvicset nem szabad nagyon forró olajban sütni, mert azt szeretnénk, hogy mire a tojás minden oldalán megsül, a belseje is átmelegedjen.
Egy fogó segítségével a szendvicsek minden oldalát beleforgatjuk az olajba, és addig tartjuk ott, amíg aranybarnára sül. (Fordításkor a fogpiszkálókra nyomjuk rá a szendvicset, így azok átszúródnak a felső oldalára.)

Amikor minden oldaluk megsült, papírtörlőre szedjük, majd snidlinggel megszórva, melegen tálaljuk. Sok zöldséggel (paradicsom, paprika, ubi) nagyon finom! 🙂

Tetszett ez a recept? Hasonlóért kattints a minden jóval töltött tortilla leírására!