A MARVEL Fekete Özvegye hosszú késlekedés után nem váltotta meg a világot, de a mozit újra élesztette.

Volt már jobb film a moziban az újraindítás óta, de a Bosszúállók világa mégiscsak a mozivászon egyfajta húzó sorozata, amit rengetegen ismernek, szeretnek és kíváncsiak minden adalékára, folytatására. Eredetileg 2020 májusában láthattuk volna a Fekete Özvegyet és több mint egy év várakozás után a piros hátteres Marvel logó végre beterítette a mozivásznat. Felcsendült a jellegzetes dallam is hozzá, amivel a filmes univerzum építés koronázatlan királyai visszatértek a moziba és vele együtt a nézők is, egy majdnem teltházas premierre. A Marvel az Infitiy Saga-ra keresztelt több mint 20 filmes csomagja lepakolt egy olyan színvonalat az asztalra, ami garantál egy bizonyos élmény színvonalat és nagy csalódást még nem igazán tudott okozni.

A Natasha Romanoff történet az Ultron kora óta várja, hogy elmeséljék, de ezúttal nem csupán eredettörténetet kapunk. Az Amerika Kapitány: Polgárháború és a Bosszúállók: Végtelen háború közötti mellékküldetés is része a kalandnak. Az induláskor még dörzsöltem a tenyerem, hiszen egy Nirvana feldolgozással átitatott nagyon sötét főcímmel azonnal peszippant a film, majd elindulunk egy izgalmas világjáró kém sztori úton. A múltba visszatekintő zavaros családi dráma is figyelemre méltó megoldás, ami újra összeállva a jelenben, rengeteg poén és dráma egyvelegét eredményezi. Azonban mire ide eljutunk az akciózás kezdi felőrölni a filmet. A budapesti csörte telis-tele ismerős helyszínekkel, táblákkal, feliratokkal még nagyon élvezhető, de aztán fokozzuk és fokozzuk a látványt, egészen addig, amíg szerintem nem kéne. A készítőkkel elszaladt lovat, azaz érdektelen összecsapásokat, Florence Pugh szemtelen és David Harbour lepukkant karaktere menti meg. A Fekete Özvegy nagy utat jár be a Vasember 2 szexis kém mellékszereptől a Végtelen Háború kulcsfigurájáig és mindezt úgy, hogy eredettörténete talán a legrázósabb. Fura is lett volna, ha a Disney ezt meg meri egyszer mutatni, de nem tette. Scarlett Johansson Natashája kicsivel lett több, de saját filmjében hősködése elnyomja az érdekfeszítőbb kemény időszakokat.   

A filmek és mozi világában mára megkerülhetetlen Marvel Mozis Univerzum újabb standard adaléka, ami viszont nagyon kijárt a Fekete Özvegynek és a hosszú szünetre kényszerült moziknak.

ELŐZETESEK:

POSZTEREK:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét