A Pixar könnyed nyári kikapcsolódása ismét nem okoz csalódást. Luca-val egy szívhez szóló élmény az olasz riviéra.

A nagy mozis leállásnak köszönhetően mondhatni Pixar dömping van a mozikban. A Lelki ismeretek csodálatosan filozófikus élménye után a Luca egy jóval egyszerűbb és könnyedebb alkotás, de egyértelműen méltó a stúdió kreatív hírnevéhez.

Luca egy viziszörny akit rémisztő történetekkel tartanak vissza szülei, hogy a szárazföldre tegye az uszonyát. Találkozik fajtársával Alberto-val. Életreszóló barátságot kötnek a szárazföldön, ahova kilépve könnyen aklimatizálódnak, mert mesebeli lényekként emberi alakot vesznek fel a víz érintése nélkül. A vízalatti világ szemkápráztatós vászonra vitele nem újdonság a Némó filmek óta, de amint kitesszük a lábbá változó uszonyunkat a tengerparti olasz kisvárosba, az ottani életérzés egy pillanat alatt újfent elismerésre méltatja a készítőket. Díszlettel, karakterekkel, eszpresszóval turbózott zsongással és nyálcsorgatásra késztető animált pesztós pasztáva rögtön oda teleportálódik a néző, aki ismeri ezt az érzést. Sokat dob ezen a beszéd, ami gyakorta olasz szavakkal színezi beszélgetéseket. A történet teljesen ártalmatlan, egy versenyre készülnek hőseink, tehát az egyetlen gonosz, a pökhendi nagyképű ellenfél. A zene ezúttal nem lett maradandó, hiányérzetet ellenben nem kelt, akár a mondanivaló. Az elfogadás és a barátság témakörében igyekszik megérinteni a lelket, de igazán könnyed stílusban, így nem kell ezúttal attól tartani, hogy a felkapcsolt villanynál a kisírt szemeket kell takargatni. Összességében talán egy Pixar alkotta VESPA reklám, ami amúgy egy ikonikus és kedves olasz termék, így tökéletes választás a stúdió részéről, hogy ráhúzzon egy fanatasy mesét.

Pixar filmeknél mindig azt mondom a kisgyerekes ismerősöknek, hogy gyertek nyugodtan, a minőségi gyerekfilm, amit a felnőtt is élvez garantált. Most is bejött. Nyári melegben, a kisebb korosztály kíséretében is tökéletes virtuális nyarlási élmény a Luca, kevesebb filozófikus mondanivalóval és megannyi mesebeli kalanddal.

ELŐZETES:

POSZTEREK:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét