2021. október 22.
KezdőlapHobbyEb 2020: hajnalig tartó játék és Netflix okozta a franciák vesztét?

Eb 2020: hajnalig tartó játék és Netflix okozta a franciák vesztét?

Mint ismert, a 3–3-as döntetlen után Svájc tizenegyespárbajban 5–4-re legyőzte Franciaországot a labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében. Már a vereség előtt arról cikkeztek a francia sajtóban, hogy a játékosok éjszaka rendszeresen videojátékoznak, Netflixet és NBA-mérkőzéseket néznek.

Az elmúlt napokban a getfootballnewsfrance.com arról számolt be, hogy Didier Deschamps-nak és az edzői stábnak már a svájciak elleni nyolcaddöntő előtt is nehézséget okozott kezelni a játékosokat. A legnagyobb problémát néhány futballista alváshiánya jelentette, ugyanis többször előfordult, hogy még hajnalban is Netflixet néztek és videojátékoztak.

Philippe Tournon, a franciák korábbi sajtófőnöke is megszólalt az ügyben.

„A srácok az interneten játszanak, és ezt nem lenne lehetetlen kontrollálni, de nem mehetnek  szobáról szobára, hogy megnézzék, égnek-e még a lámpák. Mi korábban csak annyit mondtunk a hotel portásának, hogy este tíz után nem fogadhatnak hívásokat, a játékosok pedig nem tudtak mit csinálni, muszáj volt aludniuk. De most mégis mit kellene tenniük Deschamps-éknak? Mindenkinek van okostelefonja, tabletje, számítógépe. Olyan ez, mint egy éjjel-nappali bár, az edzői stáb tehetetlen” – mondta Tournon.

Xavier Frezza, a csapat erőnléti edzője arról beszélt, egy futballista rossz szokását egy-két nap alatt nem lehet kiküszöbölni, hiszen ha valaki minden nap hajnali 2–3-ig fent van, akkor másnap sem fog elaludni éjfélkor.

Állítólag a francia csapat egy kis része nagy kosárlabda rajongó, s ez a mag az NBA rájátszásának éjszakai mérkőzéseit is megnézte az Európa-bajnokság alatt – sajtóhírek szerint ezekhez a játékosokhoz tartozik Antoine Griezmann és Ousmane Dembélé is.

A franciák N’Golo Kantét emelték ki pozitív példának, hiszen a Chelsea középpályása állítólag nemcsak a kellő alvásidőre, hanem az étkezésére is nagyon odafigyelt. 

Az eredeti cikk

Kapcsolódó cikk

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

  +  20  =  23

Legnépszerűbb

- Advertisment -