2022. január 20.
KezdőlapOtthonLakberendezésRendezz be kávézót az erkélyen vagy a teraszon!

Rendezz be kávézót az erkélyen vagy a teraszon!

Itt van végre a nyár és vele a teraszszezon. Lakásod különleges részévé teheted ezt a pár négyzetmétert, ha okosan használod a berendezésére szánt darabokat. A terasz kis szigetté válhat, ahol örömteli lesz a pihenés.

Reggel, amikor még nincs 40 fok és az éjszakai forgolódás után egy kis felfrissülésre vágysz, a teraszon elfogyasztott kávé vagy tea felfrissít és e mellett a napodat is könnyebb megtervezni.

Nagyvárosi rengetegben íme egy kis zöld sziget. Forrás: Pinterest

Képzeld el, egy fárasztó nap után izzadtan és meggyötörten hazaérsz, milyen jó a jeges teát vagy limonádét a teraszon meginni. Elolvasod a kedvenc rovataidat, válaszolsz pár üzenetre, vagy elsimítod a napi zaj utózöngéit. A terasz a nyugalom szigetévé válhat, csak rajtad áll, lakd be, ahogy neked tetszik.

Oázis a traszon. Forrás: Pinterest

Ne bonyolítsd túl a terasz berendezését

Végy hát két széket és egy asztalkát. Nem kell, hogy új legyen, a kényelem a fontos és az, hogy tetszen neked. A rendelkezésedre álló hely függvényében a szék akár fotel vagy nyugágy is lehet. A terasz széleit rakd körbe zöld növényekkel, melyek kellő takarást biztosítanak a kíváncsi tekintetektől. Ha nincs fölötted megfelelő árnyékoló, feszíts ki egy napvitorlát. Puha szőnyegről és párnákról se feledkezz meg. A napvitorla alatt elfér egy fényfüzér, az esti hangulat megteremtéséhez.

Forrás: Pinterest
Hangulatvilágítás és egyszerű de kényelmes ülőbútorok. Forrás: Pinterest

A teraszon elhelyezett növények felfrissítenek reggel

Ne fukarkodj a virágokkal, és örökzöldekkel. Minél zöldebb a teraszod, annál kellemesebb lesz az ott eltöltött idő. A muskátli örök, de nem az egyetlen balkonnövény. Tegyél a cserépbe petúniát, törpeszegfűt, begóniát, csüngő bambuszt, vagy hortenziát. A levendula elűzi a szúnyogokat. Választhatsz fűszernövényeket is, ezek nemcsak illatukkal kényeztetnek, hanem a főzéshez is friss alapanyagot adnak majd.

Forrás: Pinterest
Fűszernövényeink legjobb helye a teraszon van. Forrás: Pinterest

Zárt teraszok

Nem igazán kedvelem a teljesen beépített teraszt, mert elvész a kinti lét varázsa. De, ennek is meg van az előnye, ha rosszra fordul az idő csak bezárod az ablakokat és kész. A rossz időben sem kell lemondanod a teraszod élményéről. Erre is hoztam pár ötletet.

Lakásunk kibővítése is lehet a terasz. Forrás: Pinterest
A zöld növényfal különleges hangulatot varázsol. Forrás: Pinterest
Forrás: Pinterest
Kis reggelizőpult a zárt teraszon. Forrás: Pinterest

Fogadj meg pár tanácsot

Nyitott terasz esetén gondolj a rossz időre is. A szőnyegből kintit válassz, aminek nem árt meg az eső. A párnákat, takarókat pedig vidd be, ha az idő nem kedvez a kinti ücsörgésnek. Az asztal és a szék olyan legyen, amit kevésbé sajnálsz, vagy olyat vegyél, ami bírja a nap szívó erejét és a nedvességet hosszú távon is. 

Kökényesi Ankahttp://www.ankdesign.hu
Kökényesi Anka vagyok, lakberendező, az ANK Design tulajdonosa. Belső tereket tervezek és szépítek. Cégeknek irodakialakításban, vagy átalakításban, magánszemélyeknek a megálmodott harmonikus otthon megtervezésében segítek. Számomra a lakberendezés olyan alkotás, ahol a design és az ember találkozik.
Kapcsolódó cikk

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

  +  65  =  67

Legnépszerűbb