2021. december 1.
KezdőlapZeneEzért tiltották ki örökre a Judas Priest-et a new york-i Madison Square...

Ezért tiltották ki örökre a Judas Priest-et a new york-i Madison Square Garden-ből

1984. június 18-án a legendás Madison Square Garden-be ért a Judas Priest ‘The Metal Conqueror’ elnevezésű turnéja, az este azonban botrányba fulladt, ami miatt a zenekart örökre kitiltották a helyszínről és még komoly kártérítést is kellett fizetniük. 

A problémák már a zenekar koncertje előtt elkezdődtek, ugyanis az összegyűlt 20 ezer rajongó nem viselte jól a bandát felvezető DJ Perry produkcióját, amelyben nem csak metal dalok szerepeltek. Előbb kifütyülték őt, aztán pedig megdobálták petárdákkal és sörösüvegekkel, valamint az üléseket és kiszedték és szétdobálták, majd összecsaptak a biztonsági őrökkel és a rendőrökkel. A szervezők emiatt 250 ezer dolláros (mai árfolyamon 194,2 millió forint) kártérítésre kötelezték a bandát és örökre kitiltották őket a helyszínről, amivel maga Rob Halford is egyetértett. 

“Az a baj, hogy ha újra fellépnénk a Madison Square Garden-ben, biztos lenne ott valaki, aki részt vett ebben a lázadásban és megint balhézni kezdene, aztán kezdődne minden elölről, úgyhogy jobb, ha nem kísértjük a sorsot.” 

A Judas Priest eredetileg 2020-ra tervezett turnéja jövő nyárra került át, így a budapesti koncert jelen állás szerint 2022. július 11-én lesz megtartva.

Az eredeti cikk

Kapcsolódó cikk

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

  +  40  =  44

Legnépszerűbb

- Advertisment -