Ez a recept aztán tényleg szinte mindenmentes, egyedül a tojást nem hagytam ki belőle, mert nekem a palacsinta tojás nélkül nem az igazi.
Ebben a verzióban gluténmentes zabpehelylisztet használtam, ezért is sötétebb a tésztája a képeken, de természeten másfajta gluténmentes liszttel is készíthető.
Hozzávalók 1 adaghoz (4-5 kicsi palacsinta):
- 1 egész tojás
- 50 g gluténmentes zabpehelyliszt
- 70 ml kókusztej
- 20 g eritrit
- 20 g tejmentes margarin
- 1 icipici só
- 70 g cukormentes (sárgabarack)lekvár
- egy leheletnyi olaj vagy kókuszzsír a sütéshez
Egy tálban a tojást összekeverem az eritrittel és a sóval, majd hozzáadom a lisztet. Csomómentesre keverem, majd fokozatosan adagolva elkeverem benne a kókusztejet. A végén hozzácsurgatom a felolvasztott margarint. Ennyi volt a tészta összeállítása.
Egy serpenyőt vékonyan kikenek olajjal vagy kókuszzsírral, és amikor felforrósodott, evőkanállal kis mennyiségeket adagolok bele. Hamar megsül az egyik oldala, akkor lapáttal megfordítom, és a másik felét is sütöm kb. 2 percig.


Egy tányérra szedem, összetöltöm őket a lekvárral, és már fogyasztható is.
Egy tipp: a díszítésnek használt mentalevél nagggggyon jól passzolt, amikor elrágcsáltam hozzá. 😊
Egészséges, kis kalóriatartalmú édesség, akár érzékenyeknek is.

Tudtad, hogy a palacsintából tortát is lehet csinálni? Nézd meg, hogy készül a Csúsztatott palacsinta! Vagy egy sós verzió? Itt a Sajtos palacsinta!