A Jóbarátok – Újra együtt egy remek show, ami nagyot nosztalgiázik és bemutatja, miért is volt gigantikus jelenség sitcom szinten ez a sorozat.

Nem voltam sosem rajongója a 6 jóbarátnak és nem vártam tűkön ülve minden egyes új epizódot. A TV-ben viszont megkerülhetetlen volt, még abban az időben is, mikor mondhatni már választék is rendelkezésre állt, csatorna és műsor tekintetében egyaránt. 1994-től 2004-ig, 10 évad, 236 epizód. A főcímhez nem tartozott ‘skip’ gomb, így a színészek neveit is mindenki önkéntelenül memorizálta. Egyértelműen beazonosítható karakterek, ártalmatlan stílus, ha nincs más akkor mehetett feltétlen ez menjen a háttérben, hiszen oda sem kell már nézni, tudod ki beszél és a díszlet is nagyjából állandó.

A 10 év és a 236 epizód az adat, ami 2021-ben megfogta figyelmemet és ez nem véletlen, szerintem tudatos stratégia áldozata lettem. Számoljuk csak ki mennyi műsoridőt jelent ez, mondjuk percben. Akkor mennyi időt jelenthetett megírni, felvenni, azaz ők hatan és a stáb többi tagja mennyi időt, mekkora szeletet az életükből töltött egymással. Gigantikus show-ról van szó, alapvetően egy három-négy helyiségből álló szűkös díszletben. Az HBOmax meg gőzerővel tölti a tartalmat, amihez ideális a jóbarátok anyag. Tekintettel arra, hogy dologról van szó, megoldották, hogy egy laza másfél órás show segítségével, az újdonságok közé röpítsék a Jóbarátokat. Őszintén bevallva nálam teljes sikerrel. Még engem is meghatott az újratalálkozás, de azért meg is nyugtatott, hogy az idő vasfoga mindenkit utolér. A híres szökőkútnál van egy beszélgetős műsor, visszatérnek az újra felépített díszletek közé, az öltözőbe és felolvasást tartanak emlékezetes  jelenetekből egy asztalnál. Mindez profin összevágva a régi felvételekkel, köztük kulisszák mögötti és bakiparádé anyagokkal. A szinte hihetetlen számú, csupán másodpercekre beugró vendégszereplő hírességeket meg felsorolni is nehéz lenne. Pár helyen érezhető a megrendezettség, de még ezek is valamilyen szinten mindig pozitív adalékot adnak a műsornak. Többnyire a nosztalgia és a meghatottság viszi a prímet és még bőven elbírt volna a játékidő egy órát. 

Érdekes streaming termék, show, dokumentumfilm, kulisszák mögötti nyalánkságok és a végére egy csodaszép magyarázat, hogy miért nem egy újabb epizód vagy film került legyártásra. Persze soha nem szabad mondani, hogy soha, mert ebben a műfajban minden ideológiát képesek a dollárok felborítani. Megkapjuk a hús vér színészeket, akik bizony nem egyenlőek a karakterekkel és megkapjuk a karaktereket is régi felvételek és felolvasások formájában. Számomra nagyon nagy meglepetés a Jóbarátok újra együtt, ami rajongóknak kötelező, de mindenki másnak is izgalmas lehet, mert rengeteg érdekességgel és pazar színvonalon hívja fel a figyelmet, hogy a Jóbarátok bizony minden idők egyik legnagyobb TV-s műsora volt.

Én bevallom előtte megnéztem az első évadot félig-meddig rákoncentrálva, a show után pedig elindítottam a másodikat is.

ELŐZETES:

POSZTER

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét