Jöhet egy nagyon egyszerű, de annál finomabb vacsora vagy épp reggeli? A tortilla lapot azért szeretem, mert pillanatok alatt, kevés hozzávalóval extra kaját tudok varázsolni belőle.
Ez most itt csak egy verzió, de százféleképpen variálható, attól függően, mit találunk éppen a hűtőben. De azért megint hangsúlyozom, szuper kaját csak szuper alapanyagokból lehet csinálni.
Az elkészítése pont annyi ideig tart, amíg a hozzávalókat összevágod, összekevered. 🙂
Hozzávalók 4 tortillához:
- 4 tortilla lap (készen vásárolt)
- 4,5 dl (1 nagy pohár) 20%-os tejföl
- 2 csipet só
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- 20 dkg Fekete erdei sonka
- 20 dkg mozzarella sajt
- 4 kisebb paradicsom
- 12 dkg mirelit vagy konzerv kukorica
- 1 db kápia paprika
- 2 db újhagyma
- snidling a díszítéshez
- pici olívaolaj
- (vagy éppen minden más, amit szeretsz és van otthon :), pl. bacon, tükörtojás, füstölt sajt, olívabogyó, stb.)

Hogyan fogj neki?
A tortilla elkészítése annyira egyszerű, hogy meg fogsz lepődni. A tejfölbe belenyomod, vagy belereszeled a fokhagymát, és megsózod. Nyald meg, mennyei az íze már így is! 🙂 A sonkát, zöldségeket aprítsd fel akkorára, amekkorára szeretnéd, a paradicsomot karikázd.



A tortilla lapot egy olíva olajjal nagyon vékonyan megspriccelt vagy megkent lapos serpenyőbe teszed, és elkezded pirítani. Nem nagyon erős lángon, nehogy odaégjen! Ekkor fordítsd meg, vedd lejjebb a hőt, nehogy odakapjon, amíg megpakolod! A tejföllel kend meg, majd az egyik felére kezdd el rátenni az alapanyagokat. Ha ez megvan, az üres felét egy lapáttal hajtsd rá a megpakolt felére, majd azzal a lendülettel fordítsd is fejre.

Gyenge lángon néhány percig még melegítsd, aztán már kész is vagy. Húzd át egy tányérra, tetejét vékonyan kend meg tejföllel, és jó vastagon szórd meg snidlinggel.

Ennyire egyszerű, de isteni finom!
További egyszerű recepteket keresel? Nézz rá a Sajtos palacsinta, vagy a Kefíres lángos receptjére!