KezdőlapGasztroTortilla minden jóval megpakolva-egyszerű vacsora abból, ami otthon van

Tortilla minden jóval megpakolva-egyszerű vacsora abból, ami otthon van

Jöhet egy nagyon egyszerű, de annál finomabb vacsora vagy épp reggeli? A tortilla lapot azért szeretem, mert pillanatok alatt, kevés hozzávalóval extra kaját tudok varázsolni belőle.

Ez most itt csak egy verzió, de százféleképpen variálható, attól függően, mit találunk éppen a hűtőben. De azért megint hangsúlyozom, szuper kaját csak szuper alapanyagokból lehet csinálni.

Az elkészítése pont annyi ideig tart, amíg a hozzávalókat összevágod, összekevered. 🙂

Hozzávalók 4 tortillához:

  • 4 tortilla lap (készen vásárolt)
  • 4,5 dl (1 nagy pohár) 20%-os tejföl
  • 2 csipet só
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 20 dkg Fekete erdei sonka
  • 20 dkg mozzarella sajt
  • 4 kisebb paradicsom
  • 12 dkg mirelit vagy konzerv kukorica
  • 1 db kápia paprika
  • 2 db újhagyma
  • snidling a díszítéshez
  • pici olívaolaj
  • (vagy éppen minden más, amit szeretsz és van otthon :), pl. bacon, tükörtojás, füstölt sajt, olívabogyó, stb.)
A tortillába azt töltöm be, ami épp van otthon, és amit a családtagok szeretnek. 🙂 Saját fotó

Hogyan fogj neki?

A tortilla elkészítése annyira egyszerű, hogy meg fogsz lepődni. A tejfölbe belenyomod, vagy belereszeled a fokhagymát, és megsózod. Nyald meg, mennyei az íze már így is! 🙂 A sonkát, zöldségeket aprítsd fel akkorára, amekkorára szeretnéd, a paradicsomot karikázd.

Addig süsd, amíg picit el nem kezd barnulni… Saját fotó
Kezdd el pakolni! 🙂 Saját fotó
Amíg rá nem kerül minden, amit szeretsz…….. Saját fotó

A tortilla lapot egy olíva olajjal nagyon vékonyan megspriccelt vagy megkent lapos serpenyőbe teszed, és elkezded pirítani. Nem nagyon erős lángon, nehogy odaégjen! Ekkor fordítsd meg, vedd lejjebb a hőt, nehogy odakapjon, amíg megpakolod! A tejföllel kend meg, majd az egyik felére kezdd el rátenni az alapanyagokat. Ha ez megvan, az üres felét egy lapáttal hajtsd rá a megpakolt felére, majd azzal a lendülettel fordítsd is fejre.

Fordítsd egyik felét a másikra! Saját fotó

Gyenge lángon néhány percig még melegítsd, aztán már kész is vagy. Húzd át egy tányérra, tetejét vékonyan kend meg tejföllel, és jó vastagon szórd meg snidlinggel.

A tortillát frissen, melegen fogyaszd! Saját fotó

Ennyire egyszerű, de isteni finom!

További egyszerű recepteket keresel? Nézz rá a Sajtos palacsinta, vagy a Kefíres lángos receptjére!

Baranyai Eszter
Baranyai Eszter
Vendéglátóipari szakközgazdászként több, mint 20 éve foglalkozom a gasztronómiával. A kisgyermekeimmel itthon töltött idő alatt cukrásznak tanultam, és nagy álmom volt egy saját cukrászda nyitása. Ezt végül nem valósítottam meg, viszont azóta is a gasztronómia és a desszertek szerelmese vagyok, így ebben a témában hozok nektek újdonságokat, érdekességeket, ínycsiklandó falatokat. :)
Kapcsolódó cikk

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Legnépszerűbb