Nem akar többnek látszani, mint akció-thriller, ezért is hiánypótló élmény az Akik az éltemre törnek.

Az első Sicario filmet én istenítem, de Denis Villeneuve nevéhez kötöm. Mostantól meg lehet jegyezni az író nevét is, Taylor Sheridan. Ő írta a remek A préri urait is, de mindez kevés lett volna, hogy mihamarabb megnézzem saját rendezését. Angelina Jolie nevével húzott magához és nagyon élveztem, miközben maga a színésző a legkevésbé érdekes tényező az Akik az életemre törnek filmben.

Nincs kifejtve mi történik pontosan, de titkos információk birtokába kerültek valakik, amely információk hatalmas emberek bukását eredményezhetik, ha nyilvánosságra kerülnek. Két bérgyilkos elkezdi, szó szerint, írtani az érintetteket, a kegyelem legkisebb jele nélkül. A menkülők eljutnak a montanai hegyekbe, ahol összeáll a csapat. Traumától szenvedő tűzoltó, apasági örömök elé néző rendőr seriff, gyermek, terhesnő összetétellel.

A hegyvidéki idillt eddig csupán gigantikus erdőtüzek tudták megbolygatni, de most Nicholas Hoult és Aidan Gillen párosán a sor, akik a címadó életre törők. Kegyetlenül jól adják elő a vérprofit, félszavakból értik egymást, titokzatosságukat végig megőrzik. Néha hezitálnak a dramaturgia végett, de mire ide eljutunk a film már megalapozta, hogy elhiggyük a ravaszt minden esetben meghúzzák habozás nélkül. Az izgalmakat a legegyszerűbb módszerrel még fokozzák, van gyermek és terhes nő is az üldözöttek között. Klasszikus 90-es évek akciófilm. Nem esik túlzásba a jelenkor technikai lehetőségeivel, maximum az erdőtűz díszlet, ami a konfliktus felnagyítását hivatott szerintem elősegíteni. Valójában egy menküljünk, mert jönnek a gyilkosok sztori, hidegvérű- és profi módon előadva. Végig izgalmas, a pozitív karakterek szerethetőek Jon Bernthal és feleségével az élen, a gonoszok meg félelmetesek. Egyszerű és nagyszerű.

Az HBOmax szolgáltatásán néztem meg, de heteken belül a magyar mozikat is elvileg eléri a montanai erdőtűz. Tökéletes mozis szórakozás a klasszikus akció kedvelőinek.

ELŐZETES:

POSZTER:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét