KezdőlapGasztroEgyszerű, de isteni paradicsomleves teljes kiőrlésű tésztagombóccal

Egyszerű, de isteni paradicsomleves teljes kiőrlésű tésztagombóccal

Ki ne szeretné a paradicsomlevest? Ezt a verziót én azért imádom, mert nagyon egyszerűen elkészíthető, és isteni! Ha este csak egy fél órád van, hogy valami egészséges, mégis laktató, finom fogást készíts, ezt tuti jó választás!

Csak néhány hozzávaló és máris kész az isteni paradicsomleves 🙂

Hozzávalók:

A leveshez

  • 5 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 1 l sűrített paradicsomlé (Passata di Pomodoro)
  • 2 l víz
  • 1 fej vöröshagyma
  • cukor vagy édesítőszer ízlés szerint
  • 2 db natúr leveskocka (ízfokozók és aromák nélkül)
  • 2 csapott evőkanál oregánó

A tésztagombóchoz

  • 4 egész tojás
  • 1 teáskanál só
  • 7 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 8 dkg búza finomliszt

A paradicsomleveshez a lisztet az olajjal megpirítom (épp csak világosra), majd felöntöm a paradicsomlével. A vizet felforralom, hozzáadom a paradicsomhoz és simára keverem. A megtisztított vöröshagymát félbe vágom hosszában (hogy ne essenek szét a levelei), ezt is beledobom a rotyogó levesembe. Jöhetnek a leveskockák, majd, ha feloldódtak, a cukorral vagy az édesítőszerrel ízlésünk szerint tudjuk oldani a savakat. Végül megszórom oregánóval és egyet keverek rajta, majd hagyom gyenge lángon rotyogni.

Az egész eddigi folyamat nem tartott tovább 6-8 percnél. Következő lépésként elkészítem a tésztagombócot, és mire ezt bekeverem, már rakhatom is majd a levesbe. A gombóchoz a tojásokat egy tálban a sóval elkeverem, majd hozzáadagolom a kétfajta (összekevert) lisztet, és simára keverem. Ne lepődjünk meg, a tészta nem lesz túl sűrű.

A leves alatt erősebbre csavarom a lángot, és amikor forr (nem csak gyöngyözik), egy kávéskanalat bevizezve szép kis gombócokat adagolok a levesbe. Mire az utolsót beleteszem, az elsők már fel is jönnek a folyadék tetejére.

Körülbelül 5 percig főzöm még a gombócokat, és ezzel el is készült a villámgyors, ízekben gazdag paradicsomlevesem. Nézzétek, milyen jól néz ki!

Összefolyik a nyál a szájban…..😛

A gyors leveshez egy gyors sajtos palacsinta vagy egy lángos? Mazsolázz receptjeink között!

Baranyai Eszter
Baranyai Eszter
Vendéglátóipari szakközgazdászként több, mint 20 éve foglalkozom a gasztronómiával. A kisgyermekeimmel itthon töltött idő alatt cukrásznak tanultam, és nagy álmom volt egy saját cukrászda nyitása. Ezt végül nem valósítottam meg, viszont azóta is a gasztronómia és a desszertek szerelmese vagyok, így ebben a témában hozok nektek újdonságokat, érdekességeket, ínycsiklandó falatokat. :)
Kapcsolódó cikk

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Legnépszerűbb