Ki ne szeretné a paradicsomlevest? Ezt a verziót én azért imádom, mert nagyon egyszerűen elkészíthető, és isteni! Ha este csak egy fél órád van, hogy valami egészséges, mégis laktató, finom fogást készíts, ezt tuti jó választás!

Hozzávalók:
A leveshez
- 5 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 0,5 dl olívaolaj
- 1 l sűrített paradicsomlé (Passata di Pomodoro)
- 2 l víz
- 1 fej vöröshagyma
- cukor vagy édesítőszer ízlés szerint
- 2 db natúr leveskocka (ízfokozók és aromák nélkül)
- 2 csapott evőkanál oregánó
A tésztagombóchoz
- 4 egész tojás
- 1 teáskanál só
- 7 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 8 dkg búza finomliszt
A paradicsomleveshez a lisztet az olajjal megpirítom (épp csak világosra), majd felöntöm a paradicsomlével. A vizet felforralom, hozzáadom a paradicsomhoz és simára keverem. A megtisztított vöröshagymát félbe vágom hosszában (hogy ne essenek szét a levelei), ezt is beledobom a rotyogó levesembe. Jöhetnek a leveskockák, majd, ha feloldódtak, a cukorral vagy az édesítőszerrel ízlésünk szerint tudjuk oldani a savakat. Végül megszórom oregánóval és egyet keverek rajta, majd hagyom gyenge lángon rotyogni.
Az egész eddigi folyamat nem tartott tovább 6-8 percnél. Következő lépésként elkészítem a tésztagombócot, és mire ezt bekeverem, már rakhatom is majd a levesbe. A gombóchoz a tojásokat egy tálban a sóval elkeverem, majd hozzáadagolom a kétfajta (összekevert) lisztet, és simára keverem. Ne lepődjünk meg, a tészta nem lesz túl sűrű.
A leves alatt erősebbre csavarom a lángot, és amikor forr (nem csak gyöngyözik), egy kávéskanalat bevizezve szép kis gombócokat adagolok a levesbe. Mire az utolsót beleteszem, az elsők már fel is jönnek a folyadék tetejére.
Körülbelül 5 percig főzöm még a gombócokat, és ezzel el is készült a villámgyors, ízekben gazdag paradicsomlevesem. Nézzétek, milyen jól néz ki!

A gyors leveshez egy gyors sajtos palacsinta vagy egy lángos? Mazsolázz receptjeink között!