KezdőlapGasztroTüttyölt ratyli

Tüttyölt ratyli

Az „ősmagyar étel” vicces receptje hosszú évek óta kering a világhálón, „újmagyarosított” változata egyébként ehető és egyszerű étel. Leginkább valamiféle rakott krumplira hasonlít.

Ha igazi „ősmagyart” akarsz enni, ezt ne hagyd ki!! 😊

Hozzávalók:

  • körülbelül másfél kiló ratyli
  • egy pese
  • csomolyó
  • egy csipet cihánta
  • egy ölej csikmány
  • 5 db zamecsli
  • suttyonyos petrecel
  • egy véka vacek

Elkészítés:

A nyers ratylit, midőn minimum egy órát posvásztjuk, legalább addig, míg csúrmót nem ereszt. Aztán a vatyekot alaposan megdicsikicseljük. Ezután megpicskázzuk, és a nyesedéket összegyúrjuk, ami majd a a koshadtba kerül. A pocadékot megpeccsentjük, és egy ideig hagyjuk slottyanni a ratylit. Akkor kezdjük el tüttyölni, ha már elég vasálós, beletsszük a pesét, lesolyvasszuk benne, és addig röttyentjük, míg megpuhhad. A suttyonyos petrecelt belebibározzuk a csikmányba és összegyörszjézzük. Végül megszórjuk cihánával, és kész is van.

A krumplit megfőzzük, majd megtörjük. Apróra vágjuk a sonkát és a sajtot. Megfőzzük a tojást, és azt is lereszeljük, majd összekeverjük a sonkával, a sajttal és a tejföllel. A krumplit a tepsi aljába tesszük, ráöntjük a keveréket, és elsimítjuk a tetején. Az egészet összesütjük, és mikor elkészült, sajtot reszelünk a tetejére.

Ha további egyszerűen elkészíthető receptet keresel, próbáld ki a kefíres lángost, vagy a sajtos palacsintát!

Forrás

Baranyai Eszter
Baranyai Eszter
Vendéglátóipari szakközgazdászként több, mint 20 éve foglalkozom a gasztronómiával. A kisgyermekeimmel itthon töltött idő alatt cukrásznak tanultam, és nagy álmom volt egy saját cukrászda nyitása. Ezt végül nem valósítottam meg, viszont azóta is a gasztronómia és a desszertek szerelmese vagyok, így ebben a témában hozok nektek újdonságokat, érdekességeket, ínycsiklandó falatokat. :)
Kapcsolódó cikk

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Legnépszerűbb