Az „ősmagyar étel” vicces receptje hosszú évek óta kering a világhálón, „újmagyarosított” változata egyébként ehető és egyszerű étel. Leginkább valamiféle rakott krumplira hasonlít.
Ha igazi „ősmagyart” akarsz enni, ezt ne hagyd ki!! 😊
Hozzávalók:
- körülbelül másfél kiló ratyli
- egy pese
- csomolyó
- egy csipet cihánta
- egy ölej csikmány
- 5 db zamecsli
- suttyonyos petrecel
- egy véka vacek
Elkészítés:
A nyers ratylit, midőn minimum egy órát posvásztjuk, legalább addig, míg csúrmót nem ereszt. Aztán a vatyekot alaposan megdicsikicseljük. Ezután megpicskázzuk, és a nyesedéket összegyúrjuk, ami majd a a koshadtba kerül. A pocadékot megpeccsentjük, és egy ideig hagyjuk slottyanni a ratylit. Akkor kezdjük el tüttyölni, ha már elég vasálós, beletsszük a pesét, lesolyvasszuk benne, és addig röttyentjük, míg megpuhhad. A suttyonyos petrecelt belebibározzuk a csikmányba és összegyörszjézzük. Végül megszórjuk cihánával, és kész is van.
A krumplit megfőzzük, majd megtörjük. Apróra vágjuk a sonkát és a sajtot. Megfőzzük a tojást, és azt is lereszeljük, majd összekeverjük a sonkával, a sajttal és a tejföllel. A krumplit a tepsi aljába tesszük, ráöntjük a keveréket, és elsimítjuk a tetején. Az egészet összesütjük, és mikor elkészült, sajtot reszelünk a tetejére.
Ha további egyszerűen elkészíthető receptet keresel, próbáld ki a kefíres lángost, vagy a sajtos palacsintát!