A Bűntudat nélkül, elindítja Tom Clancy – John Clark ügynökét a Jack Ryan-né válás útján, de még sokat kell fejlődnie. A híres politikai krimi író fimes otthona viszont mára egyértelműen az Amazon Prime Video szolgáltatása.      

Tom Clancy írói munkásságát mind a számítógépes játékok, mind a filmek nagyon vonzzák. Játékkal érintőlegesen, filmekkel kiterjedt darabszámban találkoztam, regénnyel egyáltalán nem. Előfordult, hogy jóval később tudatosult bennem, hogy Tom Clancy munkáját néztem és a leghíresebb főhőse Jack Ryan is szerepelt a filmben. Politikai thriller és akció egyvelegek, így egyik feldolgozásra sem lehet mondani, hogy nem izgalmas vagy fordulatos. A Bűntudat nélkül egy új központi karaktert ismertet meg velünk. Michael B. Jordan alakítja John Clarkot, és ezzel az Amazon egyik húzósorozata, a Jack Ryan, mellé egy Clancy filmvilágot is elindít.

John Clark-ot és egységét elkezdik írtani, de Clark esetében a félsiker miatt indulhat egy mindenre elszánt bosszúhadjárat. A sorozathoz talán nem ér fel, de a Chris Pine főszereplésével készült Árnyékügynök filmnél jóval akciódúsabb. Sajnálatra minden remek akcióra jut egy kissé elcsépeltebb, de a remek alatt itt emlékezeteset értek. A merénylettől, a kínvallatáson át a börtönönbunyóig van minden, akció terén nem engedik leülni a filmet egy pillanatra sem. A fordulatossággal, már akadnak gondok. A „jók” felállított csapata bajtársakkal, gennyláda ügynökkel és minden hájjal megkent politikussal könnyedén elhelyezhető már a műsoridő elején, hogy ki, hova jut a végére. A miért kérdésekre a válaszok pedig örökérvényűek, így meglepetés nem ér majd senkit, hogy a játszma személyes, de háttér a csúnya politika.

Az Amazon, John Clarkkal együtt, készen áll a bevetésre, hiszen kapásból magyar szinkronnal tette elérhetővé a Bűntudat nélkül-t, ami nem mesteri, de kellemes akció. Remélhetőleg folytatódik és felnő Jack Ryan mellé.

ELŐZETES:

POSZTEREK:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét