KezdőlapEgészségLélekNyolc jele annak, hogy felnőttél

Nyolc jele annak, hogy felnőttél

Egy reggel felébredsz, és rájössz, hogy minden küzdelem, minden kudarc, minden veled szemben elkövetett igazságtalanság, minden nehézség a javadra volt. Persze nem akkor, de utólag nagyon is. Érettebbé, edzettebbé tett. Összegzed a tapasztalataidat, az azóta benned történt változásokat, és hálát érzel azért, ami egy időben nehézség volt számodra. Íme pár jel, ami arra utal, hogy érettebb, bölcsebb lettél. És ne aggódj, a korral ez még inkább beérik majd.

Tehát… Nyolc jele annak, hogy érettebb vagy:

1.

Rájössz, hogy mások viselkedését nem tudod megváltoztatni. Csak a magad hozzáállását. Innentől kezdve nem akarsz másokat jobb útra terelni, megformálni.

2.

Elfogadod, hogy a te igazságod nem mindenkié. A lényeg, hogy a te lelkiismereted legyen tiszta. Te legyél róla meggyőződve, hogy korrektül jársz el mások irányába. A többi nem számít.

3.

Nem akarsz mindenáron megfelelni. Kijelölsz egy határt, amihez ragaszkodsz. És az ehhez való ragaszkodáshoz hű maradsz.

4.

Nem teszed függővé az önbecsülésed másoktól. Ha tudod, hogy rád számíthatnak mások, tudod, hogy mindent megteszel az ügyek érdekében, ami csak tőled telik, tudod, hogy teszel az egészséged érdekében, akkor már oké. Mindegy, hogy Juliska 3 diplomával többet szerzett, Mariska 8 gyerekkel többet szült, Erzsike 80 milliós házban él, Ibikének meg kocka hasa van. Te már nem méred másokhoz magad!

5.

Már nem vagy befolyásolható. Vannak, akik megérzik, hogy kire lehet hatni az akaratukkal és kire nem. Akiről úgy ítélik meg, hogy nem kapható a dologra, azokat békén hagyják. Akikről azt gondolják, hogy még nagyobb lojalitásra és alkalmazkodásra bírhatók, azokat kíméletlenül próbálják a saját érdekük szerint alakítgatni. Lehet, hogy számodra küzdelmes út vezet odáig számodra, míg ráébrednek, hogy többé téged sem lehet befolyásolni. De megéri végigjárni!

6.

Nem vágyaid és álmaid vannak, hanem céljaid és terveid! Amikért teszel is! Innentől kezdve nem a múltba tekintesz, hanem a jelenben dolgozol a jövődért az életed bármely területén.

7.

Nem a körülmények áldozata vagy! Igenis, tehetsz azért, hogy jobb legyen! Sőt, felelősséged, hogy tegyél érte!

8.

Megtanulod szeretni önmagad. Az erősségeidet. A gyengeségeidet. A külsődet. A belsődet. A tehetségedet és a tehetségtelenségedet. Úgy, ahogy vagy.

Ha úgy érzed, hogy a fenti jellemzők egy része már a sajátod, elmondhatod, hogy kevés munkával vagy épp küzdelmekkel teli úton, de felnőttél.

-Sorsgombolyító-

Kapcsolódó cikk

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Legnépszerűbb