Az új Mortal Kombat filmre készülve, ami egészen jól sikerült, elkészítettem Scorpion álarcát. Végül a legújabb Csináld Magad projektem, némi segítséggel, összeállt egy komplett jelmezzé .

Az alalpja ismét pepapuka, de egy jóval egyszerűsített verziója Dali Lomo oldaláról, amit ki kell nyomtatni A4-es papírra.

A megfelelő vastagságú papírt egy műzlis dobozból oldottam meg. Kivágtam a nyomtatott sablont és átrajzoltam a doboz egyik oldalának hátuljára.

A dobozból kivágni már nehezebb, így az apróbb részeknél hobby-szikét is használtam.

Ragasztásnál a kedvenc ragasztó a Palmatex volt segítségemre. A száradási folyamat felgyorsítása érdekében binder csipeszeket használtam. A teljes összeállítás így fél órán belül megvolt.

A merevség és a biztos kötés érdekében az utolsó lépésben forró ragasztó csíkokat húztam a belső oldalra.

Készen is van Scorpion maszk váza, még a színe is majdnem az igazi, de azért zavaróak a feliratok.

A festés előtt lealapoztam, de a filléres megoldáshoz még ez sem szükséges. Nekem volt otthon, ezért fáradoztam vele.

Az alapozó száradása után jöhet egy szép sárga szín. Két réteg feltétlen kell, hogy minden Nesquick utalás eltűnjön, én hármat fújtam.

A koszoló festés a vége, száraz ecset technikával, hogy látszódjon Scorpion már jó sok meneten és Mortal Kombat viadalon túl van.

A kényelmes viselet érdekében még egy gumit rögzítettem, ismét forró ragasztót használva.

El is készült a Mortal Kombat egyik legikonikusabb karakterének a maszkja, gyorsan és rendkívül alacsony költségvetéssel.

A szövet anyagokkal annyira nem vagyok nagy barátságban, de utánanézve egy pofon egyszerű megoldásról van szó a Scorpion jelmez esetében, így bátran továbbléptem. Legyen akkor már komplett jelmez. Női kezek azért besegítettek a megvalósításban.

Gyakorlatilag egy térdtől, vállon át, térdhajlatig hosszúságú sárga anyagra van szükség. Ebből kell két vállszélességűt vágni és egy vékonyabbat, a maradékból, övnek.

Az extrább verzió mikor a két csíkot dupla vállszélességre vágjuk. Vasalható textil ragasztócsíkokkal, három helyen megragasztva, egy vastagabb, úgymond „szebb esésű” csík jön létre. Itt számított a női támogatás, egy tökéletesebb eredmény érdekében.

A komplett jelmezhez kell még egy szabadidő nadrág, egy póló, és egy símaszk. Természetesen minden nindzsa-feket színben.

A premierre még készültem a Mortal Kombat játék legújabb verziójával és egy Scorpion – Sub Zero girlanddal is.

Nem egy profi cosplay jelmez, de egy fillérekből, egyetlen este alatt összehozható, és ami igazán fontos, felismerhető Scorpion jelmez született. Az új film pedig rengeteget ad Scorpion karakteréhez, Mortal Kombat rajongóknak melegen ajánlott.

További filmes CSINÁLD MAGAD alkotások ITT és ITT is.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét