Heti szinten aktuális nálunk a palacsinta, szerintem ahol gyerekek vannak, talán hasonló a helyzet. Természetesen az édes verzió arat, a lekváros, fahéjas, kakaós, mogyorókrémes verziók a legnépszerűbbek.
De ki mondta, hogy a palacsinta csak édes lehet? Frászt! 😊 Most mutatok nektek egy villámgyors sajtos verziót, amit nagyon szeretünk, és az édessel együtt is el tudjátok készíteni. Próbáljátok ki!
Hozzávalók 10-11 sajtos palacsintához:
- 3 egész tojás
- 5 g só
- 2 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 5 dl tej
- 2,5 dl szódavíz vagy buborékos ásványvíz
- egy kis étolaj
- 20 dkg reszelt sajt (fajtája ízléstől függ)
- csipet só
- snidling a díszítéshez
A 3 egész tojást egy tálban a sóval és a cukorral elkeverem, majd hozzáadom a liszt felét. Addig keverem, amíg egy sűrű, csomómentes masszát nem kapok. Akkor hozzáadom a tej felét, ezzel is simára keverem. Jöhet a liszt másik fele, csomómentesre keverés, majd megint a tej. Végül hozzáadom a szódát.
A palacsintasütőt nagyon vékonyan megkenem olajjal, felforrósítom, majd egy merőkanál palacsinta tésztát öntök bele. Elegyengetem, és még mielőtt megszilárdulna, megszórom a tetejét reszelt sajttal. Egy leheletnyit megsózom.
A sajt szépen ráolvad a palacsinta felső felére. Fordítás után a sajt alulra kerül, és gyönyörű szép aranybarnára pirul.
A kisült sajtos palacsintákat sajttal befelé fordítva négyfelé hajtom, megszórom snidlinggel, majd még melegen tálalom.
Próbáljátok ki, isteni!! 😊
További palacsintás receptek is érdekelnek? Hallottál már a Csúsztatott palacsintáról? Kattints át és próbáld ki!