KezdőlapGasztroBestro275 méter magasban tapasozni - itt a világ egyik legmagasabban fekvő bisztrója

275 méter magasban tapasozni – itt a világ egyik legmagasabban fekvő bisztrója

Los Angelesben, a US Bank Tower tetején hosszú évek óta üzemel a 71Above névre keresztelt étterem és skylounge, amelyről most a Dining Guide írt.

A várost 360 fokos panorámával lehet odafentről vizslatni, most pedig egy kicsit lazítottak az elegencián, és lenyűgöző, ám kevésbé magasra pozicionált teraszt nyitottak — persze valójában ennél feljebb nem terjeszkedhetnének, a várt vendégkörükön lazítottak. A Vista Patio by 71Above lekörözte a bangkoki The Sky Bart, ami 149 méterre nyújtózkodik.

Los Angelesben a világ egyik legmagasabban fekvő bisztróját sikerül megnyitniuk, a belvárosi US Bank Tower tetején. A 310 méter magas épület tetejét nem először veszik célba a rooftop bárok és magasban elfogyasztott koktélok rajongói, ám a járványhelyzet a 71Above néven ismert étterem ügyeit sem kímélte. Új dobásuk két emelettel lejjebb került, a Vista Patio eléréséhez a 69-es számot kell nyomni a liftben.

Az étterem. Fotó: diningguide.hu

Ezidáig a Skyspace Lounge üzemelt itt, ahol egy, az épület oldalába telepített üveg csúszdán is lehetett vagánykodni, de az étterem vezetése most átvette az irányítást, hiszen szeretnék biztonsággal, a szabad ég alatt megkezdeni a 2021-es szezont. A konyha természetesen nem települ a 69. emeletre, az étteremben oldják meg az előkészületeket, ám a választék egészen más lesz, mint amit az anyaétteremben megszokhattak a vendégek.

Tériszonyosok számára egyáltalán nem ajánlott az üvegkorlátokkal szegélyezett rooftop bisztró, ahol egészen konkrétan a város fölött lehet falatozni. Mivel kötetlen hangulatot szeretnének kialakítani, és a szabad ég alatti étkezések protokollja eltér az elegánsabb éttermekétől, ezért úgy döntöttek, mediterrán konyha és bár jellemzi majd a Vista Patiot. Saláták, mártogatók, savanyított zöldségek, grillezett tapasok, hummuszok kerülnek a menüre.

Tapasok a 71Above-ban. Fotó: diningguide.hu

A trend évek óta velünk van, és úgy fest, Los Angelesben, a csúcsdöntő rooftop bisztróban is biztonsággal merülnek el a Földközi-tenger gasztronómiájában. Érthető, ha a vendégek elsősorban a kilátásért érkeznek, ám közel egy évnyi csiki-csuki és a hiányzó éttermi élmények után szeretnének maradandó konyhát összerakni. Akkor is, ha ez nem fine dining, hanem éppen mediterrán comfort food.

Panoráma. Fotó: diningguide.hu

A bisztró délután/este nyit, és a naplemente lesz a legnépszerűbb idősáv, ahogy a világ összes tetőbárjában ez jellemző. 275 méter magasban egészen más egy romantikus vacsora… az sem ritka, ha karnyújtásnyira húz el egy helikopter.

Baranyai Eszter
Baranyai Eszter
Vendéglátóipari szakközgazdászként több, mint 20 éve foglalkozom a gasztronómiával. A kisgyermekeimmel itthon töltött idő alatt cukrásznak tanultam, és nagy álmom volt egy saját cukrászda nyitása. Ezt végül nem valósítottam meg, viszont azóta is a gasztronómia és a desszertek szerelmese vagyok, így ebben a témában hozok nektek újdonságokat, érdekességeket, ínycsiklandó falatokat. :)
Kapcsolódó cikk

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Legnépszerűbb