2021. április 18.
KezdőlapOtthonHasznos tippekTavaszi nagytakarításra fel!

Tavaszi nagytakarításra fel!

A ridikul.hu cikke nagytakarítási ütemtervvel segít a tavasz érkeztetésében.

A tavaszi nagytakarítással együtt jár egy csomó más teendő is: a téli ruhák elpakolása, a lomtalanítási időszak és a selejtezés is. Az elsőre ijesztőnek tűnő feladatmennyiséget könnyen redukálhatjuk úgy, hogy kisebb falatokra bontjuk le a munkát.

Például úgy, hogy naponta csak egyetlen helyiséget veszünk górcső alá, és annak is csak egy szeletében rakunk rendet. Egy ilyen kis résszel gyorsan végzünk, meglepően sok helyet nyerünk és kedvet kapunk esetleg egy alaposabb minimalizáláshoz is!

Hétfő: Nappali

A nappalin belül pedig a dohányzóasztal. Ahol a hónapok alatt rengeteg cucc összegyűlik: könyvek, felbontatlan levelek, rejtvényújság, műsormagazin, szórólap, nem működő tollak, lemerült elemek, szalvéta, üres mogyoróstálka… Soroljuk még? Ideje nekiesni a csúnya és sok helyet foglaló kupacnak és mindent elpakolni! Persze nem áthalmozni őket egy másik polcra, hanem szortírozni, kidobni, helyükre rakni őket.

Kedd: Fürdőszoba

És a fürdőszobaszekrény alsó polca. Vagy ahova összegyűjtjük a termékmintákat, a félig tele samponokat, lejárt sminkcuccokat „jó lesz még majd valamire” jeligével. Nézzük át őket, mi az, ami még valóban hasznunkra lehet: ezeket pakoljuk vissza a rendszeresen használt fiókba, a többitől pedig vegyünk könnyes búcsút.

Szerda: Hálószoba

Az éjjeli szekrény olyan, mint a nappali dohányzóasztala, itt is minden vacak összegyűlik. Teásbögre, könyvek, orrspray, nyaklánc, hullámcsat (ez mondjuk mindenhol akad), verseskötet, szerelmeslevél, szárított virág – pakoljuk el! Nyissunk egy dobozt a szép emlékeknek, a többit dolgot pedig tegyük a helyére!

Csütörtök: Konyha

Mondanánk, hogy a kamrát nézzük át, de biztosra vesszük, hogy arra nem elég egy csütörtök esti pár órára, arra egy hétvégi napot kell rááldoznunk (majd, egyszer). Ehelyett inkább a szemetesünket gondoljuk újra. Ha kint van a kukánk a konyha közepén, gondolkodjunk el rajta, nem tudjuk-e valamelyik szekrénybe betenni. Sokkal esztétikusabb lesz ez a helyiség, ha nincs elöl! Emellett jó lenne a szelektív hulladékgyűjtést is bevezetni: egy szerves, egy papír és egy műanyag – és persze a megfelelő színes kukába dobjuk majd őket. Ennyit tegyünk meg a természetért!

Péntek

Ma ne pakolásszunk, csak élvezzük a felszabadult helyeket, a tisztább és rendezettebb otthonunkat. Legyünk büszkék magunkra, hogy négy napig hajlandóak voltunk rászánni egy órát a rendrakásra és ma pihenjünk. Habfürdő egy pohár bor társaságában? Jöhet!

Az eredeti cikk: https://ridikul.hu/otthon/cikk/2021/03/24/tavaszi-nagytakaritasra-fel/

Kapcsolódó cikk

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

85  +    =  87

Legnépszerűbb