2021. április 18.
KezdőlapHobbyAutó-MotorNa, mi hiányzott a világnak? Még egy SUV a Volkswagentől

Na, mi hiányzott a világnak? Még egy SUV a Volkswagentől

Egy SUV újdonságra bukkantunk az autonavigator.hu-n.

Taigo néven érkezik a kis Volkswagen szabadidő-autó.

Már a hivatalos bemutató előtt egy kis ízelítőt adott a Volkswagen a legújabb szabadidő-autójáról, amelynek alapját egy brazil modell adja.

Miután Brazíliában megjelent a Nivus, várható volt, hogy a Volkswagen Európába is elhoz egy hasonló méretű kis crossovert. A Taigo névre keresztelt SUV is ugyanarra a padlólemezre épül, amelyre a brazil modell, ami azt jelenti, hogy egy T-Cross méretű autóról van szó. Egyelőre csak skicceken mutatták meg a Taigo vonalait, amelyből annyi mindenképp kiderül, hogy egy kicsit kupésra formálták a tetővonalát, szóval biztos, hogy sportos vonalat igyekeznek vele követni.

A brazil Nivusra épül az új típus

Elárulták, hogy alapáron járnak majd a LED fényszórók, a teljesen digitális műszerfal, illetve a modern vezetéstámogató rendszereket sem spórolják ki az alapellátmányból. Az is biztos, hogy a TSI motorokkal érkezik a piacra, de azt még nem közölték, hogy pontosan mely benzineseket építik az orrába. Valószínűleg 2021 végén már a márkakereskedésekben is találkozhatunk vele, ahová a spanyolországi Pamplonából jutnak el, hiszen ott fogják gyártani az új típust.

Év végén már piacra is dobják

Az eredeti cikk: https://www.autonavigator.hu/cikkek/na-mi-hianyzott-a-vilagnak-meg-egy-suv-a-volkswagentol/

Kapcsolódó cikk

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

1  +  9  =  

Legnépszerűbb