A Csillagok Háborúja: Az Ébredő Erő-ben sok érdekes új karaktert és miegymást kaptunk a régiek mellé, de minden szempontból Nekem a kis guruló droid BB-8 lett a legjobban sikerült újítás. Az első előzetesben azonnal megmutatták, akkor még kétkedéssel fogadtam az „új R2-D2-t”, de a film után már más volt a helyzet. Számomra kapásból ikonikussá vált, mintha a Disney Star Wars sorozatának logója lenne, bármi mást Kylo Ren-től kezdve az új űrhajókig el lehet képzelni másik hasonló filmben, de BB-8 kilógnak mindenhonnan, mert ordít róla a Star Wars. Pont annyit hagytak R2-D2-ból benne amennyi kell, és annyi újítást raktak bele, hogy egyedi és összetéveszthetetlen lett. Az alakja és a színe egyaránt. Gondoljunk csak bele, egyenes kék és szürke téglalapok és egy fekete kört bármire rámázolunk a megfelelő pozíciókba R2-D2-t vagyis Star Wars-os akármit készíthetünk, BB-8 esetében ugyanaz a helyzet, csak narancssárga kört kell rajzolni bele pici szürke, végül egy fekete kör. Alakja meg pláne egyértelmű, kör és egy félkör a tetejére, bármiből összerakva az BB-8-as azaz Star Wars-os.

Nehéz dolguk lehetett a készítőknek R2-D2 árnyékából kitörni, de megbirkóztak vele. Érdekes, hogy az eredeti Csillagok Háborúja illusztrátora Ralph McQuarrie egy korai vázlatán R2-D2-t egy gömb felületen guruló robotnak álmodta meg.szmk_star_wars_bb8_22.jpgBB-8 alapvető formáját azonban az Ébredő Erő rendezője J.J Abrams vázolta fel…jj_bb8.jpg…majd Christian Alzmann dolgozta tovább… fekete-fehérben elsőre a Kereskedelmi Szövetség kutasz droidja lehetett volna inkább…szmk_star_wars_bb8_6.jpg…később aztán színesedett, gömbölyödött…szmk_star_wars_bb8_25.jpg…végül BB-8 lett belőle, mely nevet szintén maga a rendező adta, az alakjához passzoló betűből és számból.

szmk_star_wars_bb8_21.jpg

Christian Alzmann azt is bevallott, hogy a mintázat nem véletlenül emlékeztet egyeseket focilabdára. Amint kiderült a gömb alak, mindenre figyelt ami gömbölyű, és egyszer csak belefutott. Ez egyébként teljesen normális dolog, például ha új kerítést akarsz készíteni, hirtelen az utcán amin nap mint nap mész a kerítéseket nézed, és olyan dolgokat fedezel fel amit addig nem láttál.

A technikai megvalósítása szintén bravúros, el sem tudtam képzelni, míg a tavalyi Star Wars Celebration színpadjára be nem gurult élőben. A forgatáshoz 7 különböző modellt használtak, volt ami távirányítóval működött, volt amit ember tologatott és volt könnyű változat, hogy Finn ne sérüljön mikor ráesik.

szmk_bb8.jpg

A meghatározó alak és mintázata miatt megannyi BB-8 termékből válogathatnak, nem csak a fanatikus gyűjtők, színesebbé téve otthonukat vagy ruhatárukat:

BB-8 láva lámpa:szmk_star_wars_bb8_17.jpgBB-8 sörös hűtő:szmk_star_wars_bb8_12.jpgBB-8 életnagyságú hangulatvilágítás:szmk_star_wars_bb8_7.jpgBB-8 gofri sütő:szmk_star_wars_bb8_15.jpgBB-8 íróasztal lámpa:szmk_star_wars_bb8_16.jpgBB-8 Crocs papucs:szmk_star_wars_bb8_1.pngBB-8 gyűrű:szmk_star_wars_bb8_10.jpgBB-8 férfi felső:
szmk_star_wars_bb8_5.jpg

szmk_star_wars_bb8_11.jpgBB-8 női ruha:szmk_star_wars_bb8_23.jpgBB-8 ridikül:szmk_star_wars_bb8_3.jpgBB-8 sport melltartó:szmk_star_wars_bb8_13.jpg

De persze egyik sem ér fel az egyik legjobb nem csak BB-8, hanem legjobb Csillagok Háborújás ereklyével, a Sphero cég által gyártott mobiltelefonról is irányítható működő BB-8 robottal. Ez tényleg a csúcs, és idén fokozták a dolgot, mert egy klassz karkötő segítségével kézmozdulatokkal is irányítható, mintha csak az Erőt használnánk, a droid maga pedig extra koszos festést kapott.szmk_star_wars_bb8_2.jpg

szmk_star_wars_bb8_19.jpg

 A csináld magad projektek sem maradhatnak el, a korábban bemutatott keresztszemes és vasalható gyöngy művek is jól mutatják BB-8 fő motívumait…szmk_star_wars_bb8_26.jpg

szmk_star_wars_bb8_4.jpg…de akár a konyhában otthonosan mozgók fondant segítségével torta vagy még viccesebb pop cake-et is készíthetnek…szmk_cake_bb8.jpg

szmk_star_wars_bb8_20.jpg…és a BB-8 farsangi jelmez kívánság a gyermek részéről sem lehetetlen.
szmk_bb8_costume.jpg

BB-8 egy nehéz küldetés sikeres megvalósítása, nem csak a külcsín, de a mozgása, hangja és trükkjei is együttesen járultak hozzá ehhez, hiszen ahogy a felemelt hüvelyk ujjra válaszol az felejthetetlen.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét