A keresztszemes hímzés tökéletes időtöltés téli estéken, kandalló mellett, vagy annak hiányában egy jó film mellett amit már láttál, mert csak akkor nézel fel ha tudod jó rész jön, amúgy inkább csak hallgatod. Gyakorlatilag színes fonallal készítesz X-eket egy anyagra. Ennyi az egész. A motívum pedig bármi lehet amit kis négyzetekkel leképeztek. Egy négyzet egy keresztöltés. Azaz pixelesítve bármely kép hímezhető, minél több a négyzet annál részletgazdagabba a kép, de minél több a pixel annál több idő az elkészítés. Az angol neve cross stitch, ezzel a szóval a google keresőben nem csak a módszer, de rengeteg minta fellelhető, továbbá programok is. A programok segítségével egy tetszőleges kép keresztszemes mintája elkészíthető.  Ha a keresőszót kiegészíted valamivel, például… Avengers… akkor aztán lehet válogatni a bosszúállókból. Én az alábbi mintát választottam, és azért célszerű kis figurákat választani, mert így gyorsan van eredmény, egyik hős követi a másikat.pattern_avengers_1.jpgNekem Thor, Vasember, Hulk és Amerika Kapitány elég volt Marvelből, inkább csinálok mást is később, például… Star Wars.

szmk_cross_stitch_keresztszemes_avengers_bosszuallok_diy_csinald_magad_2.JPG
szmk_cross_stitch_keresztszemes_avengers_bosszuallok_diy_csinald_magad_1.JPG
szmk_cross_stitch_keresztszemes_avengers_bosszuallok_diy_csinald_magad_5.JPG

szmk_cross_stitch_keresztszemes_avengers_bosszuallok_diy_csinald_magad_4.JPGBekereteztetve egyedi csináld magad kép a falra, ami értéke felbecsülhetetlen… legalábbis Nekem.

szmk_cross_stitch_keresztszemes_avengers_bosszuallok_diy_csinald_magad_3.JPG

Van még egy alapvetően gyerekeknek való kézműves módszer is a vasalható gyöngy. Itt ugyanaz az alapelv, egy gyöngy egy négyzet. A színek és a méret itt korlátozottabb, de gyorsabb mint hímezni.

szmk_gyongy_perler_beads_diy_csinald_magad_wolverine_pokember_1.jpg

A kirakott gyöngyöket sütőpapírral takarva vasalóval összeolvasztjuk és kész a mű.

szmk_gyongy_perler_beads_diy_csinald_magad_wolverine_pokember_2.JPG

szmk_gyongy_perler_beads_diy_csinald_magad_wolverine_pokember_3.JPGAz Ikea gyöngyei alapszíneket tartalmaznak, és nem bővíthető a tábla amit adnak hozzá ezért egyelőre egy alap Rozsomák és egy Pókember készült.

szmk_gyongy_perler_beads_diy_csinald_magad_wolverine_pokember_4.JPG

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét