Néhány évvel ezelőtt gyakorlatilag elképzelhetetlen lett volna, hogy ilyen tematikával álljon elő a Bocuse d’Or. A lenyűgözően látványos, teátrális tálalásairól híres szakácsverseny lapott húzott 2020-ra – írja a Dining Guide.

A legnevesebb nemzetközi szakácsverseny világdöntőjét januárról először nyárra, majd szeptember 26-27-re halasztották az ismert okok miatt. Feszült várakozás előzte meg a versenyalapanyagok kihirdetését, melyre szintén némi késedelemmel került sor.
A szakmai előkelőségeket számláló zsűriről, a hosszú, magas szakácssapkákról és a pompás, emeletes tálalásokról ismert versenyen idén dobozos, elviteles ételeket kell alkotniuk a csapatoknak.
A hústál főszereplője a marhahús lesz, és összesen 14 ételdobozt kell elkészíteniük a rendelkezésre álló idő alatt a versenyzőknek. Tartalmazniuk kell továbbá egy-egy előételt, főételt és desszertet, melyeknek az alapanyaga paradicsom.
A magyar csapat coach-a a Bocuse d’Or versenyek az eddigi legsikeresebb magyar séfje, a 2016-ban Európa-bajnok Széll Tamás lett (Volenter Istvánt váltva ezen a poszton).
A tallinni európai selejtező 2020 októberében közönség nélkül, kizárólag szakmai résztvevőkkel zajlott. A Bocuse d’Or versenyek hagyományosan óriási hangulatban, hangos szurkolás közepette zajlanak. Kérdés egyelőre, hogy a francia döntőn milyen szabályozások lesznek életben.
A Lyonban kétévente megrendezett Sirha nemzetközi expóra 2021. szeptember 23-27-ig kerül sor, a Bocuse d’Or világdöntőjére a kiállítás utolsó két napján.

Forrás: Dining Guide