2021. április 18.
KezdőlapZeneMetálCOREY TAYLOR: “MÁR SENKI NEM FOLYTAT TARTALMAS BESZÉLGETÉSEKET”

COREY TAYLOR: “MÁR SENKI NEM FOLYTAT TARTALMAS BESZÉLGETÉSEKET”

A metal.hu cikke tudósít a zenészek példaértékű hozzáállásáról:

Alighogy bejelentette közelgő “szociálisan távolságtartó” turnéjának dátumait, COREY TAYLOR megosztotta a titkot a ROLLING STONE magazinnal, hogy miért pont ezt az időszakot választotta a turnézásra, valamint a “felháborodás korának” helyzetéről is mesélt.

TAYLOR szerint a zeneipar fogaskerekeinek ideje megszabadulni a rozsdától és újjáéledni, ezért döntött most a turné mellett:

Többek számára ez csak egy trükknek tűnhet, hogy visszamegyek koncertezni, hogy az emberek elájuljanak a daloktól, amiket imádok játszani, de én és mindenki más az iparban tudjuk, hogy emberek ezreinek a megélhetése függ tőlünk, szükségük van rá, hogy a berozsdásodott fogaskerekek újrainduljanak, így mindannyian visszatérhetünk a munkához. Ez millióknak az élete: a koncertszervezőké, a kluboké, a személyzeté és a managementé, akik segítenek minket, a sofőreinké, a társzenekaroké, a promotereké, és végül a rajongóké, akiknek játszunk, hiszen nekik ugyanannyira szükségük van rá, mint nekünk, 365 nap bezártság után. Az embereknek ki kell ereszteniük a gőzt, mi pedig készen állunk rá, hogy ezt megadjuk nekik.

Majd megjegyezte, hogy akármennyire is hirdeti a turnéja elővigyázatosságát, csomóan, akik meglátják a koncertbejelentést, dühbe fognak gurulni, és keresni fognak rá okot, hogy felháborodhassanak anélkül, hogy elolvasnák a részleteket. “A generáció, amiben élünk, abszolút szélsőségekbe burkolózik; a Colosseum csőcselékének globális megnyilvánulása, akik Cézárnak üvöltötték, hogy válassza a halált, majd ugyanazt kívánták neki is, amennyiben a véleményük ellen fordul.

TAYLOR hozzátette, hogy mindez jó szándékkal indult, de elfajult. “Igazi problémákkal kezdődött, mint a rendszerszerű rasszizmus, mérgező szexizmus, a hatalmi helyzettel való visszaélés, diszkrimináció, és a többi velejárójuk. És sajnos valamiért a dráma és a felfordulás függőjévé váltunk, és keressük az okokat, amin felhúzhatjuk magunkat, bármilyen jelentéktelen is legyen az.

Már senki nem tud semmit kezelni, ami azt jelenti, hogy már senki nem tudja kezelni a tartalmas beszélgetést, szóval mindenki csak ignorálni akarja a problémákat, fejlődés nélkül.

Végül így foglalta össze, szerinte hol gyökeredzik a probléma:

…A Baby It’s Cold Outside című dalt – amit csak szezonálisan hallasz – úgy kezeljük, mint valami gonosz éneket… Az utóbbi 5-10 év legnépszerűbb popdalai nem állnák ki a próbát, ami a tartalmat illeti. Nem állítom, hogy ez helyes – én csak elmondom, hogy van ez: hogyha olyan mértékben háborodsz fel a kis dolgokon, amit a nagyobb gondokra kéne tartogatnod, akkor az emberek nem fognak komolyan venni. Lehet, hogy figyelmen kívül hagyod, de egy fecske nem csinál nyarat – több emberen múlik a változás, főleg az a változás, ami összehozza az embereket, akikben talán semmi más közös dolog nem lesz, mint az a röpke pillanat, amikor egyetértenek egy hallatlan esetben.

Forrás: Metal Injection

Az eredeti cikk: https://metal.hu/corey-taylor-mar-senki-nem-folytat-tartalmas-beszelgetest/

Kapcsolódó cikk

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

64  +    =  65

Legnépszerűbb